Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του Galaxy Note 10 που έλαβε χώρα στις Η.Π.Α, η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από στοιχεία που αφορούν στο νέο Exynos 9825 SoC, το οποίο θα αποτελεί την «καρδιά» της νέας ναυαρχίδας σε αρκετές χώρες που θα κυκλοφορήσει η συσκευή. Όπως έγινε γνωστό, το νέο Exynos chipset θα «συνυπάρχει» μαζί με το Snapdragon 855+ (ανάλογα με την εκάστοτε αγορά).
Περνώντας στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Exynos 9825 SoC βασίζεται στην τεχνολογία κατασκευής στα 7nm (EUV), η οποία πρακτικά σημαίνει ότι περισσότερα transistors μπορούν να χωρέσουν σε μικρότερο χώρο (σε σχέση με το Exynos 9820 που ήταν δομημένο στα 8nm). Αυτό μεταφράζεται σε μια αύξηση της απόδοσης της τάξεως του 20 με 30% σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, ενώ η ενεργειακή κατανάλωση είναι 30 έως 50% λιγότερη! Και επειδή σίγουρα θα αναρωτιέστε, τα αρχικά EUV αφορούν στην λέξη Extreme-Ultraviolet Lithography, μία επαναστατική τεχνική κατασκευής chips, η οποία χρησιμοποιεί υπεριώδεις ακτίνες για να πετύχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στα κυκλώματα του chipset. Αποκρυπτογραφώντας το νέο chipset, σύμφωνα με τον κορεατικό γίγαντα της τεχνολογίας στο Exynos 9825 «κατοικούν» δύο custom CPUs της Samsung, δύο Cortex A75 (οι οποίοι εστιάζουν στα πιο περίπλοκα tasks) και τέσσερις Cortex Α55 για τις πιο… «χαλαρές» δουλειές. Σε ότι έχει να κάνει με την GPU, εδώ η Samsung επέλεξε μια ARM Mali-G76 MP12 ακολουθώντας την ίδια επιλογή με το προηγούμενο Exynos. Επιπλέον, το νέο chipset έρχεται με NPU (Neural Processing Unit), η οποία θα εξυπηρετεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, βοηθώντας ουσιαστικά την κάμερα της συσκευής να αναγνωρίζει αντικείμενα και έτσι να προσαρμόζει κατάλληλα το τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, η NPU θα χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνικές έτσι ώστε να ελαττώνεται το loading των εφαρμογών, ενώ θα προσφέρονται και μια σειρά από Augmented Reality λειτουργίες για το Note 10 και Note 10+.
Επιπλέον, το Exynos 9825 υποστηρίζει Universal Flash Storage (UFS) 3.0, LPDDR4X μνήμης, κάμερες 22MP σε rear και front, dual-camera setup (16MP+16MP), ενώ επιτρέπει video recording 8Κ στα 30fps και 4Κ UHD Video στα 150 fps. Τέλος, έρχεται με τεχνολογία PUF (Physically Unclonable Function), μια λειτουργία που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζουμε εάν τα Galaxy Note 10 που θα κυκλοφορήσουν στην χώρα μας θα διαθέτουν την ανωτέρω υλοποίηση ή εάν τελικά θα βασίζονται στο Snapdragon 855+.