17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Meta: Έφτασε το VR Fitness και το μικρότερο γυμναστήριο στον κόσμο

    Για πολλούς από εμάς, το νέο έτος ξεκινά θέτοντας στόχους που συχνά σχετίζονται με την υγεία, την ευεξία και τη διατροφή. Οι περισσότεροι όμως ξεχνιούνται μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, αφού οι γρήγοροι ρυθμοί και η έλλειψη χρόνου για την επίσκεψη σε ένα συμβατικό γυμναστήριο μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά ακόμη και για τους πιο αποφασισμένους.

    Όπως φαίνεται όμως, πλέον υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι άσκησης, που σίγουρα είναι πιο διασκεδαστικοί και συνδέονται με την τεχνολογία. Η PUMA και η Meta αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις, προκειμένου να πείσουν το κοινό ότι ένα headset μπορεί να κάνει τη διαφορά.

    Το Meta Quest, το mixed reality headset της Meta, παλαιότερα γνωστό ως Oculus, σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικών ειδών PUMA, φέρνει την άσκηση στο χώρο του χρήστη, προσφέροντας πλέον πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα προπονήσεων, από το HIIT, η πυγμαχία και ο χορός, με την προϋπόθεση βέβαια ότι φοράει το Meta Quest 3. Το συγκεκριμένο mixed reality headset της Meta κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους, αποτελώντας μια σχετικά προσιτή επιλογή στην εν λόγω αγορά.

    Για να ξεκινήσουν τη συνεργασία, η PUMA και η Meta Quest εγκατέστησαν μάλιστα μια σειρά από “pods” – γνωστά και ως “τα μικρότερα γυμναστήρια του κόσμου” – σε τρεις τοποθεσίες γύρω από το Βερολίνο. Αυτά τα pods , δύο επί δύο τετραγωνικών μέτρων, προσφέρουν τον απαραίτητο χώρο για μια εναλλακτική μορφή άσκησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αργό YouTube και ad blockers: Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόβλημα και δε φταίει η Google – Digital Life!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles