23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft και Apple τα βάζουν με τη Google και άλλους στο νέο επεισόδιο του “πολέμου της πατέντας”

    Εάν νομίζετε ότι ο “πόλεμος της πατέντας” είχε κοπάσει για λίγο, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε το νέο επεισόδιό του που μόνο ασήμαντο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Η Apple, σε συνεργασία με την Microsoft, τη Blackberry, την Ericsson και τη Sony, στρέφονται εναντίον των Google, Asustek, HTC, Huawei, LG, Pantech, Samsung και ZTE. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

    rockstar
    Μηχανικός της Nortel

    Οι 5 πρώτες εταιρείες είχαν σχηματίσει το 2011 μία κοινοπραξία με την ονομασία Rockstar, ώστε να αγοράσουν τις πατέντες της Nortel, μίας εταιρείας που είχε χρεωκοπήσει, έναντι του ποσού των 4.5 δισ. δολαρίων. Στη δημοπρασία που είχε πραγματοποιηθεί είχε λάβει μέρος και η Google, προσφέροντας έως 4.4 δισ. δολάρια, τελικώς ωστόσο έχασε τη μάχη της απόκτησης των εν λόγω πατεντών. Λέγεται, μάλιστα, πως αυτή της η “ήττα” ήταν ο λόγος που εξαγόρασε τελικώς τη Motorola έναντι 12.5 δισ. δολαρίων.

    Παρά το γεγονός ότι η Google δεν κατάφερε να αποκτήσει τις “πολύτιμες” πατέντες της Nortel, συνέχισε να τις καταπατά, σημειώνει σχετικά ένας δικηγόρος, έτσι τώρα η “συμμαχία” της Rockstar τώρα στρέφεται νομικά εναντίον της αλλά και των άλλων κατασκευαστών Android που αναφέραμε για επτά ξεχωριστές πατέντες που θεωρεί ότι χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους.

    Ανάμεσα σ’ αυτές περιλαμβάνεται και ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καλύπτει μία τεχνολογία που βοηθάει τη συσχέτιση όρων αναζήτησης στο Internet με σχετικές διαφημίσεις και θεωρείται “κομβικής” σημασίας για τη Google και τις δραστηριότητές της στο κομμάτι της αναζήτησης.

    Απ’ ό,τι φαίνεται η “μάχη” θα είναι για ακόμη μία φορά μεγάλη και τα δικαστήρια θα πάρουν “φωτιά”. Και μπορεί εμείς να βλέπουμε με σχετική αδιαφορία τους “πολέμους” των πατεντών, οι εταιρείες ωστόσο δεν έχουν την ίδια άποψη, ειδικότερα εφόσον κάθε μάχη “κρύβει” πίσω της μερικά δισ. δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles