17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Midnight Planetarium. Ένα από τα ομορφότερα ρολόγια στον κόσμο

    Το Midnight Planetarium είναι ένα από τα πιο απίστευτα ρολόγια που έχεις δει ποτέ. Έχει δημιουργηθεί από την Van Cleef & Arpels, σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία αστρονομικών ρολογιών Christiaan van der Klaauw, μετά από τρία χρόνια έρευνας.

    Midnight Planetarium 01

    Παρουσιάστηκε στο Salon International de la Haute Horlogerie που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο στη Γενεύη. Περιλαμβάνει 396 ξεχωριστά μέρη, ενώ, πέρα από την ώρα που δείχνει με τη βοήθεια ενός φωτισμένου αστεριού, μπορεί να αναπαραστήσει με ακρίβεια την τροχιά έξι πλανητών (μεταξύ των οποίων και της Γης) γύρω από τον Ήλιο.

    Midnight Planetarium 03

    Περιλαμβάνονται ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος, όχι όμως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, καθώς μία ολοκληρωμένη τροχιά τους γύρω από τον ήλιο χρειάζεται πάρα πολλά… χρόνια (84 χρόνια για τον πρώτο και 164 χρόνια για τον δεύτερο), με αποτέλεσμα να μην υπήρχε κάποιο νόημα στην τοποθέτησή τους στο ρολόι.

    Midnight Planetarium 04

    Κάθε ένας από τους πλανήτης αναπαριστάται από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, όσο για την τιμή του ρολογιού φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 245.000 δολάρια.

    Midnight Planetarium 05

    Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να το αποκτήσουμε, ωστόσο μπορούμε να το θαυμάσουμε σε υπέροχες φωτογραφίες.

    Midnight Planetarium 06

     

    Midnight Planetarium 07

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles