18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Μήλον της Έριδος το γυάλινο σπίτι του Elon Musk – Γιατί ξεκίνησε έρευνα η Tesla

    Ο Elon Musk κατέχει εδώ και μερικά χρόνια τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη. Το γεγονός όμως αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχει υποπέσει σε κάποιες… ατασθαλίες, τουλάχιστον με βάση τα όσα αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla ξεκίνησε έρευνα λόγω ανησυχιών ότι ο Musk είναι πιθανό να χρησιμοποιεί κεφάλαια της εταιρείας για να χτίσει ένα σπίτι κοντά στο Gigafactory της περιοχής του Όστιν. Με το κωδικό όνομα “Project 42”, η κατασκευή πιστεύεται ότι περιλαμβάνει την αγορά ειδικού γυαλιού εκατομμυρίων δολαρίων, που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των εργαζομένων πέρυσι. Οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που συνδέονται με τον Musk και τα στελέχη είναι επίσης γνωστό ότι έχουν αγοράσει μεγάλους όγκους γης στην περιοχή. Τα concepts για το σπίτι κυμαίνονται μεταξύ “στριμμένου εξάγωνου”  και γυάλινου κύβου. Αυτό φαινόταν να είναι προσωπικός χώρος, καθώς περιλάμβανε υπνοδωμάτια, μπάνια και κουζίνα. Η κατάσταση και τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έχουν γίνει γνωστά. Η Tesla διέλυσε το τμήμα δημοσίων σχέσεων πριν από χρόνια και ο Musk δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα.

    Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο φέρεται να ήθελε να μάθει εάν ο Musk συμμετείχε και εάν ο χρόνος των εργαζομένων είχε αφιερωθεί στην κατασκευή του σπιτιού. Το Bloomberg έμαθε για την παραγγελία γυαλιού πέρυσι, αλλά δεν γνώριζε για το διοικητικό συμβούλιο ή τη φύση του Project 42. Τα στελέχη λαμβάνουν μερικές φορές προνόμια όπως τα τζετ. Ωστόσο, οι πολιτικές για αυτές τις ανταμοιβές ποικίλλουν και η προσέγγιση της Tesla είναι σχετικά αυστηρή. Η αυτοκινητοβιομηχανία απαιτεί έλεγχο επιτροπής διοικητικού συμβουλίου για οποιαδήποτε δαπάνη άνω των 120.000 δολαρίων όταν ένα σχετικό πρόσωπο, όπως ο διευθύνων σύμβουλος, έχει υλικό συμφέρον.

    Διαβάστε επίσης:

    XBOOM RNC7: Αξέχαστα πάρτι με το all in one ηχείο της LG

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles