23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    MiniBird Pop Top Switch controller Review: «Premium alternative»!

    Ένα game controller αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας κάθε gamer, για αυτό ένα χειριστήριο θα πρέπει πάντοτε να είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Η MiniBird μια εταιρεία κατασκευής gaming περιφερειακών που έχει συνδεθεί με τις άκρως ποιοτικές προτάσεις στον χώρο των controllers, πρόσφατα μας παρουσίασε τη σειρά Pop Top για το Nintendo Switch. Πρόκειται για μια σειρά από άκρως αξιόπιστα Bluetooth controllers (4 μοντέλα σε διαφορετικά χρώματα που παραπέμπουν στους κόσμους των Super Mario, Batman, Pokemon και Fortnite), η οποία είναι εμπνευσμένη από την  pop και gaming culture. H funky και happy προσέγγιση, σε συνδυασμό με το καλό κράτημα και την σωστή ακρίβεια, την αντοχή και την υψηλή ποιότητα κατασκευής, αποτελούν ορισμένα από τα ατού των controllers της MiniBird. Διαβάζοντας το review που ακολουθεί θα καταλάβετε γιατί αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση στο Pro Controller της Nintendo.

    H επιτομή του Cool design!

    Το controller που είχαμε στα χέρια μας για τη δοκιμή μας ήταν «βαμμένο» στα χρώματα του Σκοτεινού Ιππότη: Batman, θυμίζοντας μάλιστα στο επάνω τμήμα του το χαρακτηριστικό logo του ανθρώπου «νυχτερίδα». Όπως όλα τα MiniBirds, έτσι και αυτό πρόκειται ουσιαστικά για ένα ελαφρώς παραλλαγμένο Pro controller για το Nintendo Switch, στο οποίο όμως μπορούμε να διακρίνουμε μια σειρά από διαφορετικά buttons. Για παράδειγμα, εκεί που παραδοσιακά βρίσκεται το Home Button στο original χειριστήριο της Nintendo, εδώ οι gamers πρόκειται να συναντήσουν ένα Turbo Button. Επίσης, το δε Home Button βρίσκεται τοποθετημένο σχεδόν στο μέσον του σώματος του χειριστηρίου, ενώ στο πίσω τμήμα βρίσκονται δύο programmable buttons, ένα κουμπί για τη Bluetooth σύζευξη με την κονσόλα σας, καθώς και ένα slider, το οποίο επιτρέπει την εναλλαγή ανάμεσα στα διάφορα profiles.

    Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, η πρόταση της MiniBird δε γίνεται παρά να κεντρίσει εύκολα τα βλέμματα. Ειδικά εάν ανήκετε στους fans του αγαπημένου ήρωα της DC, αναμφίβολα το εν λόγω controller θα αποτελέσει το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια σας. Παράλληλα, το ματ φινίρισμα και τα ποιοτικά πλαστικά φανερώνουν ότι χειριστήριο της MiniBird είναι αρκετά premium και… sexy όσο πρέπει!

    Εμπειρία και άνεση στο… max!

    Αν και το χειριστήριο διαθέτει μικρότερο μέγεθος από το κλασικό Pro controller της Nintendo, σε σημείο που να μοιάζει και λίγο «παιδικό», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρέχει μια εξαιρετικά άνετη εμπειρία χρήσης. Χωρίς αμφιβολία, η πρόταση της MiniBird μεταδίδει μια εξαιρετικά στιβαρή και σταθερή αίσθηση στον gamer και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η MiniBird έχει επενδύσει σημαντικά στον παράγοντα της «ποιότητας», χωρίς ωστόσο η προαναφερθείσα προσέγγιση να εκτινάσσει το κόστος του χειριστηρίου σε δυσθεώρητα επίπεδα (το MiniBird είναι μια τρομερά value for money πρόταση).

    Παράλληλα, τα δύο sticks διακρίνονται για την μοναδική ακρίβεια και τον υψηλό βαθμό απόκρισης τους, αν και μας φάνηκαν λίγο πιο ελαφριά σε σύγκριση με την επίσημη πρόταση της Nintendo. Σε γενικές γραμμές, το ευχάριστο είναι ότι το Pop Top χειριστήριο δεν μας κούρασε καθόλου, ακόμη και ύστερα από ατελείωτες ώρες «λιωσίματος». Η μοναδική μας ένσταση έχει να κάνε με το γεγονός ότι ότι οι δύο μοχλοί θα έπρεπε να προσφέρουν καλύτερο grip, καθώς υπήρξαν στιγμές που μας φάνηκαν λίγο περισσότερο «μαλακοί» από το κανονικό. Όλα τα λεφτά βέβαια είναι η ύπαρξη του adjustable motor, το οποίο σας επιτρέπει να ορίσετε τέσσερα επίπεδα ανάδρασης (ταιριάζοντας έτσι τις δονήσεις περισσότερο στο στυλ παιχνιδιού σας).

    Επιπλέον, με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι σκανδάλες L1 και R1 διακρίνονται για την εργονομική τους σχεδίαση και σε αυτό σίγουρα έχει βοηθήσει το πιο curved design που επέλεξε η MiniBird, σε σχέση με το κανονικό Pro controller (το κυρτό σχήμα διαπιστώσαμε ότι «ξεκουράζει» σημαντικά τα δάχτυλα του gamer). Εννοείται ότι τα back «προγραμματιζόμενα» buttons είναι ότι πρέπει για shooters και για fighting games, καθώς μπορείτε να ορίσετε εσείς 12 διαφορετικές εντολές, σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες σας.

    Η καλύτερη εναλλακτική!

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέραν της άνεσης που προσφέρει ότι και από αυτονομία δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα. Συγκεκριμένα, το «bat-controller» της MiniBird διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία με χωρητικότητα στα 550mAh, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει περίπου 12 με 16 ώρες διαρκούς παιχνιδιού, χωρίς να απαιτείται η φόρτιση του.

    Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι αν και κάπως χάνει λιγάκι σε «βαρύτητα» και σε ακρίβεια σε σύγκριση με το original Pro controller της Nintendo (το οποίο ως είθισται κάθε first-party προϊόν είναι αξεπέραστο και σημείο αναφοράς), παρόλα αυτά το γεγονός ότι κοστίζει τα… μισά χρήματα (θα το βρείτε στα 35 ευρώ περίπου). Αυτό και μόνο αποτελεί ένα πολύ πιο ισχυρό κίνητρο για να το προτιμήσετε έναντι της πρότασης της ιαπωνικής εταιρείας. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους Switch gamers, οι οποίοι αναζητούν μια εμπειρία παρόμοια με το Pro Controller, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ένα μεγάλο ποσό για την αγορά του. Οπότε από εμάς είναι λοιπόν ένα μεγάλο… ναι!

    Επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων της MiniBird στη χώρα μας είναι η AVE. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles