20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Moom: Το animated short που έχει κερδίσει βραβεία σε 20 φεστιβάλ

    Αυτό το 13ων λεπτών φιλμάκι έχει κάψει καρδιές στα φεστιβάλ που έχει προβληθεί, έχοντας βραβευτεί σε 20(!) από αυτά, και μάλιστα έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει την Ιαπωνία στα βραβεία Όσκαρ 2017, στην κατηγορία animated short. To Moom είναι σκηνοθετημένο από τους Daisuke “Dice” Tsutsumi και Robert Kondo, το δίδυμο πίσω από το The Dam Keeper που είχε προταθεί και αυτό για Όσκαρ, και είναι βασισμένο στο παιδικό βιβλίο του Genki Kawamura. 

    moom

    To Moom αφηγείται την ιστορία μίας ανάμνησης που βοηθά άλλες αναμνήσεις να αποκόβονται από τα αντικείμενα με τα οποία είναι συνδεδεμένα, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται βαθιά μέσα στον ιαπωνικό ανιµισµό, την αντίληψη δηλαδή πως οι θεοί είναι παρών σε κάθε αντικείμενο. Όπως θα πει ο Kawamura όταν αδειάσεις ένα παλιό πορτοφόλι και μεταφέρεις τα λεφτά, τις κάρτες και τα κέρματα στο καινούργιο, αυτό μοιάζει σαν ένα πτώμα, γιατί του παίρνουμε τις αναμνήσεις. Είναι σαν μία ψυχή που μένει πια κενή.
    Είναι μία θεωρία που τον είχε ενθουσιάσει από παιδί και εδώ και τριάντα χρόνια αγωνιούσε πως κάποιος θα την κάνει σενάριο. Τελικά αυτό δεν έγινε από κανέναν και έτσι το έγραψε ο ίδιος το 2014.
    Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer αλλά και το πρώτο ενάμιση λεπτό του Moom.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles