23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    MSI Cubi 5 & Pro MP243 Monitor Review: «Productivity, Performance & Portability στο πιο δυνατό combo»!

    Η MSI είναι μια εταιρεία που δικαίως αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων brands στον κόσμο του computing, καθώς διαθέτει στο προϊοντικό portfolio της μια τεράστια γκάμα από διαφορετικούς τύπους προϊόντων. Και πως να μην συμβεί αυτό από τη στιγμή που πρωταγωνιστεί για παραπάνω από 36 χρόνια. Οι λύσεις που προσφέρει η ταϊβανέζικη εταιρεία είναι πραγματικά… ανεξάντλητες, καθώς θα συναντήσετε: motherboards, κάρτες γραφικών, laptops, desktop PCs, AiOs, Mini-PCs, περιφερειακά για gaming, monitors κ.ά. Αναμφίβολα, η MSI αποτελώντας μια παλιά «καραβάνα» στον χώρο των tech προϊόντων έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους users, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα τρία αυτά χαρακτηριστικά γράμματα στο MSI brand, είναι συνώνυμα της αξιοπιστίας και της ποιότητας.

    Με τις απαιτήσεις στην digital καθημερινότητά μας να αυξάνονται διαρκώς και τα smartphones να παίζουν το ρόλο των PCs σε πολλές περιπτώσεις, πάντοτε η ύπαρξη ενός μικροσκοπικού σε διαστάσεις PC σίγουρα μπορεί να βρει θέση στις καρδιές κάθε power user που τον ενδιαφέρει η υψηλή παραγωγικότητα, αλλά και η δυνατότητα να μεταφέρει το Mini-PC του κυριολεκτικά παντού. Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι της MSI, για αυτό και προχώρησαν στο σχεδιασμό του Cubi 5, ενός μικρού στο μάτι Mini-PC, το οποίο ωστόσο  στο εσωτερικό του κρύβει μια σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά που σίγουρα θα καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς και premium high-end users.

    Let’s meetCubi 5!     

    Το Cubi 5 είναι τόσο μικρό σε διαστάσεις που μπορεί να χωρέσει ακόμη και στην παλάμη του χεριού σας, ενώ μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα κυριολεκτικά παντού, καθώς μπαίνει ακόμη και σε… γυναικείες τσάντες. Όπως γίνεται εύκολο κατανοητό, το focus του Mini-PC της MSI δεν είναι άλλο από τους power users, οι οποίοι αναζητούν ένα αρκετά δυνατό εργαλείο δουλειάς για να μπορούν να φέρουν εις πέρας την απαιτητική επαγγελματική καθημερινότητά τους και το οποίο να είναι super φορητό. Σχεδιαστικά το Cubi 5 μοιάζει με ένα τυπικό τετράγωνο κουτί, το οποίο παρόλο που δεν διαθέτει τα πιο… «space» και επαναστατικά looks, ωστόσο είναι άκρως λειτουργικό και διαθέτει όλα εκείνα τα ports που χρειάζεται οποιοσδήποτε δυναμικός pro user για να καλύψει τις ανάγκες του.

    Συγκεκριμένα, στο μπροστινό τμήμα του πρόκειται να συναντήσετε: 1 x Microphone In, 1 x USB 3.2 Gen. 1 Type C, 1 x Headphone Out, 1 x USB 3.2 Gen 1 Type A. Στο πίσω τμήμα, θα βρείτε 1 x RJ45 Ethernet Port (για wired σύνδεση στο δίκτυο), 2 x USB 2.0, 1 x Display Port, 1 x HDMI και 2 x USB 3.2 Gen 1. Type A. Επιπλέον, στην συσκευασία του θα βρείτε ένα μεταλλικό Vesa Mount, το οποίο ουσιαστικά σας δίνει τη δυνατότητα να το προσαρτήσετε στο πίσω τμήμα ενός monitor (εφάπταται εξαιρετικά), καθώς επίσης και ένα external power switch, το οποίο σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε το Cubi 5 με μεγαλύτερη άνεση.

    Αν μη τι άλλο, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι tech guru για να καταλάβει ότι το MSI Cubi 5 προσφέρει έναν τεράστιο αριθμό επιλογών διασύνδεσης, καθώς μπορείτε να το συνδέσετε κυριολεκτικά παντού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υποστηρίζει το πρότυπο WiFi 6 για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες. Ρίχνοντας τώρα μια λεπτομερή ματιά στον «εσωτερικό» του κόσμο, το Mini-PC της MSI διαθέτει στην καρδιά του Intel Core i7  U-Processor (10ης γενιάς), ο οποίος χαρίζει εντυπωσιακές επιδόσεις, οι οποίες είναι βασισμένες στις αρχές του energy-efficiency. Η εν λόγω CPU «συνοδεύεται» από μνήμη DDR4 με χρονισμούς που μπορούν να φτάσουν στα 2666MHz, με τα δύο SO-DIMMs να μπορούν να φτάσουν σε χωρητικότητα μέχρι τα 64GB. Παράλληλα, το Mini-PC της MSI μπορεί να δεχθεί έναν M.2 SSD και έναν SSD των 2.5 ιντσών.

    Φυσικά, τα ενδιαφέροντα features του δεν σταματούν εδώ, καθώς το Cubi 5 έρχεται με Windows 11 pre-installed, ενώ μάλιστα η ύπαρξη δύο video ports (HDMI και DisplayPort) αναμένεται να κάνει τη ζωή σας ακόμη πιο εύκολη, καθώς το Cubi 5 δύναται να συνδεθεί ακόμη και με δύο monitors ταυτόχρονα. Στα plus προσθέστε ότι είναι πραγματικά… αθόρυβο, καθώς δεν διαθέτει κάποιο ενεργητικό σύστημα ψύξης. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, το λιλιπούτειο PC της MSI αν μη τι άλλο μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να «σταθεί» σε κάθε απαιτητικό επαγγελματικό setup. Με υψηλό δείκτη λειτουργικότητας, εντυπωσιακή ευχρηστία, ευκολία στο upgradeability και ασύγκριτο portability, το Cubi 5 εύκολα μπορεί να γίνει ο «φορητός» επαγγελματικός σύμβουλος που δεν θα τον αποχωριστείτε… ποτέ!

    Pro MP243 Monitor: The Best Companion!

    Όπως προαναφέραμε το Cubi 5 μπορεί να «ταιριάξει» κυριολεκτικά παντού, όμως η εμπειρία χρήσης σας κυριολεκτικά απογειώνεται εάν το συνδυάσετε με το Pro MP243, ένα 24άρι monitor, το οποίο δημιουργήθηκε για να μπορεί να απαντήσει μαζί με το Cubi 5 σε όλες τις απαιτητικές καταστάσεις και στο αυξημένο workflow που διαμορφώνονται στην επαγγελματική σας καθημερινότητα. Ειδικότερα, το Pro MP243 διαθέτει έναν «πολυσυλλεκτικό» χαρακτήρα, καθώς είναι ιδανικό τόσο για προγραμματισμό & coding, επαγγελματικές εφαρμογές, αλλά και content creation.

     

    To IPS panel που διαθέτει με Full HD ανάλυση στα 1080p (1920 x 1080 pixels) και 75Hz refresh rate, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή καθαρότητα στα χρώματα και την unique ευκρίνεια, καθιστούν το Pro MP243 ένα από τα καλύτερα monitors στην κατηγόρια του. Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, εδώ θα συναντήσετε τα… «τυπικά» που περιλαμβάνουν: 1 x DisplayPort, 1 x HDMI, 1 x Headphone Out και 1 Kensington Lock.

    Η MSI αντιλαμβανόμενη ότι πρόκειται για ένα monitor που απευθύνεται σε ένα premium κοινό που καλείται να ξοδέψει πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του, ενσωμάτωσε στο Pro MP243 μια σειρά από τεχνολογίες και λειτουργίες, οι οποίες αποσκοπούν στο να προστατεύσουν την όραση μας, διατηρώντας ξεκούραστα τα μάτια μας ακόμη και ύστερα από πολλές ώρες χρήσης (εάν διαβάζεις επί ώρες spreadsheets και γραμμές κώδικα, τότε κάποια στιγμή τα μάτια θα βγουν… off). Για αυτό και η MSI Eye Care τεχνολογία βοηθάει στο καλύτερο φιλτράρισμα της βλαβερής μπλε ακτινοβολίας που ελκύεται από οποιοδήποτε monitor, ενώ σε μια πιο ξεκούραστη εμπειρία συμβάλλει τα μέγιστα και το anti-flickering.

    Το οπτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά “smooth”, ενώ η ύπαρξη της Anti-Glare τεχνολογίας βοηθάει τόσο αποτρέποντας τις ενοχλητικές «θαμπάδες», όσο και σταματώντας τα… αδιάκριτα βλέμματα από το να κοιτάξουν στην οθόνη σας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Display Kit αποτελεί ένα αρκετά βολικό software που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το monitor της MSI, σύμφωνα με τις συνήθειες και το γούστο σας, ορίζοντας ουσιαστικά μια σειρά από διαφορετικές παραμέτρους (όπως είναι για παράδειγμα το χρώμα ή ένα preset display mode). Και επειδή ο COVID μπορεί να υποχώρησε, ωστόσο τα Zoom και Teams meetings… παρέμειναν, για αυτό και από τη στιγμή που το απαιτητικό business περιβάλλον, απαιτεί αρκετά video conferences και απομακρυσμένα meetings, στο Pro MP243 πρόκειται να συναντήσετε δύο αξιόπιστα και εξαιρετικά χρήσιμα ενσωματωμένα ηχεία για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και άνεση.

    Μάλιστα, το monitor της MSI διαθέτει AMD FreeSync technology, η οποία αναλαμβάνει να κάνει τα games σας ακόμη πιο ομαλά, κόβοντας τα χαμηλά frame rates και το screen tearing. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στο μίνι χώρισμα που διαθέτει στη βάση της και η οποία χρησιμεύει στο να τοποθετεί ο χρήστης το smartphone του.

    Ονειρεμένος Συνδυασμός!

    Δεν χωράει αμφιβολία ότι το Mini-PC Cubi 5 σε συνδυασμό με το Pro MP243 Monitor αποτελούν έναν πραγματικά «ονειρεμένο» συνδυασμό για τους power users που λατρεύουν το υψηλό performance και αγαπούν στο να «επενδύουν» στην υψηλή παραγωγικότητα. Αναμφίβολα, δύο προτάσεις από την MSI που έτσι και συνδυαστούν δημιουργούν το πιο δυνατό combo!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles