18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς η Microsoft φαντάζεται την αποθήκευση της γραφίδας στο εσωτερικό του Surface tablet

    Η γραφίδα αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα του οράματος της Microsoft για το tablet computing, σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν πάντα συνοδεύει το tablet το οποίο παρουσιάζει, σε αντίθεση με το πληκτρολόγιο για παράδειγμα. Η αποθήκευση της γραφίδας στο εσωτερικό μιας συσκευής, ήταν πάντα μια πρόκληση για την ίδια. Η εταιρεία ευελπιστεί να διατηρήσει το μέγεθος και τη διάμετρο αυτής, προκειμένου να την καταστήσει εύκολη στη χρήση, αλλά αυτό αναγκαστικά θα καταστήσει τη γραφίδα μεγάλη ως προς το πάχος της για να εισέλθει στο εσωτερικό του tablet χωρίς θυσίες στο design του.

    stylus-silo

    Η Microsoft προχώρησε πρόσφατα στην κατοχύρωση μιας νέας πατέντας, μέσω της οποίας εκφράζει τις σκέψεις της για το πως μια γραφίδα με μεγάλο πάχος, θα μπορέσει να τοποθετηθεί στο λεπτό σώμα ενός Surface tablet, χωρίς να επηρεάζεται το μέγεθος και το design της συσκευής. Συγκεκριμένα, τρεις τρόποι υπάρχουν για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρακάτω.

    Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε την γραφίδα να αποτελείται από δυο μέρη, συνδεδεμένα στον ίδιο άξονα, τα οποία στη μια θέση η γραφίδα θα έχει μειωμένο πάχος και στην άλλη θέση θα σχηματίζεται μια γραφίδα με πλήρη διάμετρο, όταν περιστρέφεται. Στη δεύτερη εικόνα, βλέπουμε την γραφίδα να χωρίζεται κάθετα σε δυο ημικύκλια, τα οποία στην άκρη θα συνδέονται με μια άρθρωση. Έτσι επιτυγχάνεται το μικρό πάχος όταν θα είναι τοποθετημένη στη συσκευή και η πλήρης διάμετρος που απαιτείται για την εργονομική χρήση της. Και το τρίτο concept κινείται παραπλήσια, προσφέροντας τα ίδια οφέλη.

    Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι πατέντες θα βρουν πρακτική εφαρμογή στα μελλοντικά προϊόντα της Microsoft, αποτυπώνουν όμως με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ίδια προσπαθεί να επινοήσει συνεχώς νέους τρόπους που θα βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη, για να μπορέσει να καταστεί η γραφίδα το απόλυτο εργαλείο παραγωγικότητας σε συνδυασμό με το Surface tablet.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles