21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    NASA: Στις 3 Σεπτεμβρίου η δεύτερη απόπειρα επιστροφής στο φεγγάρι

    Μπορεί η πρώτη προσπάθεια της NASA να επιστρέψει μετά από δεκαετίες στο φεγγάρι να απέτυχε και να μην πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, όμως μια δεύτερη απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

    Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης της αποστολής Άρτεμις Ι από τη NASA τη Δευτέρα τερματίστηκε ανεπιτυχώς, αφού ένα πρόβλημα ψύξης παρουσιάστηκε σε έναν από τους κινητήρες κεντρικού σταδίου του πυραύλου SLS. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αναγκάστηκε να αναβάλει την εκτόξευση, δίνοντας νέα ημερομηνία για το προσεχές Σάββατο.

    Η εκτόξευση του πυραύλου SLS, που έχει συνολικό ύψος 209 μέτρων, θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Στόχος της αποστολής είναι η μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων να πραγματοποιήσει μία δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων γύρω από το φεγγάρι και να επιστρέψει πίσω στη γη.

    Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της NASA εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι τα προβλήματα που εντοπίστηκαν θα έχουν επιλυθεί στην ώρα τους, ώστε να μην επηρεαστεί η δεύτερη προσπάθεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Samsung Galaxy XCover6 Pro: «To die-hard smartphone»!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles