21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    “Ναυαγεί” το όνειρο του Jeff Bezos για ιπτάμενο delivery με drones

    Εκτός από την κατάκτηση του διαστήματος, για να μπει στο…μάτι του Elon Musk, ένα από τα μεγαλύτερα projects που ονειρεύτηκε ο Jeff Bezos ήταν η δημιουργία μια υπηρεσίας delivery με drones. O δισεκατομμυριούχος, ήδη από το 2013, είχε ανακοινώσει ότι η Amazon σε 5 περίπου χρόνια θα είναι σε θέση να μεταφέρει ιπτάμενα πακέτα στους ενδιαφερόμενους και μάλιστα σε χρονικό διάστημα 30 περίπου λεπτών.

    Δυστυχώς αυτό το σχέδιο φαίνεται να μην προχωρά όπως αναμενόταν, αφού 10 χρόνια μετά η Amazon βρίσκεται ακόμα μακριά από την επίτευξή του. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg, ο Bezos έχει ξοδέψει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη της υπηρεσίας, ενώ διαθέτει προσωπικό 1.000 περίπου ατόμων που εργάζεται πάνω στο ιπτάμενο delivery. Οι τεχνικές δυσκολίες και οι ανησυχίες για την ασφάλεια είναι ακόμα πολλές, καθώς στη διάρκεια της τετράμηνης περιόδου δοκιμών στις εγκαταστάσεις της Prime Air, σημειώθηκαν πέντε συντριβές drones. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, ένα από τα drones φέρεται να συνετρίβη αφού έχασε τον έλικά του, όμως η Amazon αφαίρεσε τα συντρίμμια πριν φτάσουν οι ελεγκτές της αρμόδιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας.

    Ο Jeff Bezos μάλλον φαίνεται απογοητευμένος, αφού προς το παρόν δε βλέπει φως στον ορίζοντα. Δεν αποκλείεται όμως κάποια στιγμή να τα καταφέρει, αφού η αποτυχία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συχνά μέρος της εξέλιξης.

    Διαβάστε επίσης: Έξαλλοι οι συνδρομητές του Netflix στη Ρωσία! Ζητούν αποζημίωση για την ξαφνική διακοπή της υπηρεσίας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles