23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    AOC monitors Made by… Porsche! Όταν δύο θρύλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους!

    Με το σύνθημα « Δέστε τις ζώνες σας για ένα απαράμιλλο design» , η AOC παρουσίασε στην Λειψία της Γερμανίας 2 νέες οθόνες 24’’(PDS241)  και 27’’ (PDS271) που σχεδιάστηκαν από το Studio F. A. Porsche. Και ποιο θα ήταν το καταλληλότερο μέρος για μια τέτοια παρουσίαση; Μα φυσικά το εργοστάσιο της Porsche!  

    AOC Porsche (6)

    Σύσσωμη η ομάδα της AOC με επικεφαλή τον διευθυντή marketing Stefan Sommer, παρέθεσαν ένα press event, με μια περιεκτική παρουσίαση σε μια avant-garde εκδήλωση. Όπως άλλωστε άρμοζε στο προϊόν που παρουσίαζαν. Η AOC κατασκευάζει από το 1934 της δικές της οθόνες και μαζί με την PHILIPS (ανήκουν στον ίδιο όμιλο) και οι 2 εταιρείες κατέχουν το 35% της παγκόσμιας αγοράς monitors. Σε μια πτωτική αγορά τα τελευταία χρόνια, η AOC για ακόμη μια φορά στοχεύει στον σχεδιασμό του προϊόντος, παρουσιάζοντας πέραν της δεδομένης ποιότητας τεχνικών χαρακτηριστικών 2 προϊόντα υψηλής αισθητικής. Ήταν το 1991 όπου με την CRT οθόνη τότε Α452, έδωσε στον επαγγελματία αλλά και στον οικειακό χρήστη την δυνατότητα να απολαμβάνει ένα υψηλού σχεδιασμού προϊόν στον χώρο του και στην καθημερινότητά του. Το 2003 με την TFT CRW515 το ξαναέκανε και το 2013 πέρασε την ίδια ποιότητα αισθητικής στον χώρο των tablet με το all-in-one mySmart.

    AOC Porsche (1)

    AOC Porsche (5)

    Το 2017 λοιπόν, σηματοδοτεί μια χρονιά που στόχος είναι η υψηλής αισθητικής οθόνες. Έτσι, μετά από 7 διεθνή βραβεία σχεδιασμού που ήδη έχει λάβει για προϊόντα της η AOC, επιστρατεύει το Studio F. A. Porsche για να σχεδιάζει 2 ολοκαίνουριες οθόνες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα (μιλάμε για οθόνες της AOC, πως θα μπορούσαν άλλωστε), το βασικό στοιχείο όμως σε αυτή την περίπτωση είναι ο σχεδιασμός. Κάτι που με τα δεδομένα της κρίσης παγκοσμίως, έχει δυστυχώς περάσει σε δεύτερη μοίρα.  Ο επικεφαλής σχεδιασμού το προϊόντος ήταν εκεί και από τον χρόνο που του δόθηκε στην παρουσίαση (το 50% έγινε από τον ίδιο) , ήταν κατανοητός ότι ο στόχος είναι ο σχεδιασμός από την μία και από την άλλη της πόσο σημαντικής δουλειάς έγινε από την σχεδιαστική ομάδα που παρέχει από το 1972 μοναδικής αισθητικής εξειδικευμένα και καθημερινά προϊόντα.

    AOC Porsche (10)

    AOC Porsche (3)

    AOC Porsche (8)

    AOC και Studio F. A. Porsche παρουσίασαν 2 οθόνες που βασίζονται στο feeling της «αιώρησης». Τα άσχημα καλώδια, ενσωματώθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο στην κατασκευή της οθόνης και έτσι ο χρήστης απολαμβάνει καθαρές γραμμές οπτικά και τακτοποίηση στον χώρο εργασίας του. Τα καλώδια ενσωματώθηκαν στο ένα και μοναδικό «μπράτσο» στήριξης και ύστερα από ένα αφαιρετικό αλουμινένιο «Ζ» καταλήγουν σε ένα και μοναδικό καλώδιο που με την σειρά του καταλήγει σε έναν μικρό και εξαιρετικής αισθητικής αντάπτορα όπου πλέον ο χρήστης συνδέει τον υπολογιστή και την τροφοδοσία του. Με πάχος μόλις στα 5.2mm, τα δύο νέα monitors της AOC που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Porsche, αν μη τι άλλο κλέβουν την παράσταση με το που τα αντικρίζεις.

    AOC Porsche (9)

    AOC Porsche (12)

    Φυσικά σε ότι έχει να κάνει τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά οι δύο προτάσεις της AOC μπορούν να καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Το AH-IPS panel που προσφέρουν με aspect ratio 16:9, ανάλυση Full HD (1080p) contrast ratio στα 1000:1 και brightness levels στα 250 cd/m2 παράγουν ένα εκπληκτικής ποιότητας οπτικό αποτέλεσμα (όπως άλλωστε όλα τα monitors της γνωστής εταιρείας). Επιπλέον, ακολουθώντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει η AOC, οι δύο κορυφαίες στο design προτάσεις εξασφαλίζουν μία απόλυτα ξεκούραστη εμπειρία θέασης, υιοθετώντας τις τεχνολογίες Low-Blue Light και flicker-free. Φυσικά, όπως αναμένεται και οι gamers δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι, καθώς τα PDS241 και PDS271 4ms GTG, πράγμα που σημαίνει μηδαμινό ghosting.  

    PDS241_FTR

    Κακά τα ψέματα, η πρακτικότητα είναι κάτι που διατίθεται πλέον σε αφθονία. Η αισθητική όμως είναι κάτι που φαντάζει παράταιρη, δυσεύρετη και ακριβή. Η AOC όμως ήρθε να δώσει έμφαση στο καλαίσθητο ακόμα και όταν αυτό είναι ανενεργό. Τα δύο monitors (PDS241 και PDS271) αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιούνιο με τιμή στα 219 ευρώ για το 24άρι και 299 ευρώ για το μοντέλο των 27 ιντσών. Χωρίς αμφιβολία, AOC και Porsche κατάφεραν να δημιουργήσουν μία σειρά που είναι ότι πιο ξεχωριστό και designάτο έχουμε δει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά των monitors, για αυτό και περιμένουμε πως και πώς να τα γνωρίσουμε καλύτερα και από κοντά…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles