18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Νέο 4K TV chipset από την MediaTek με υποστήριξη AI

    Ένα νέο chipset για τηλεοράσεις 4K παρουσίασε η γνωστή μας MediaTek, ονόματι MT9638.

    Το νέο chipset μπορεί να αναπαράγει εύκολα 4K περιεχόμενο στα 60 FPS αλλά έχει και AI δυνατότητες και λειτουργίες, όπως super resolution, voice assistant, βελτίωση ποιότητας εικόνας κ.λπ. Για τους gamers, υπάρχει και δυνατότητα μεταβλητού refresh rate, κάτι που θα τους χαροποιήσει ιδιαίτερα.

    Στο εσωτερικό του chipset έχουμε 4 πυρήνες Cortex-A55 στο 1,5GHz και μια dedicated APU (AI). Η GPU είναι η Mali-G52 MC1 και βοηθά στο real-time processing της εικόνας για το ιδανικό αποτέλεσμα. Όσο για το super resolution, αυτό που κάνει είναι upscaling του περιεχομένου σε 4K ανάλυση και σε συνεργασία με την τεχνολογία MEMC, ομαλά videos υψηλής ανάλυσης. Υποστηρίζονται, επίσης, HEVC, VP9 και AV1 codecs αλλά και HDR10+, όπως και Dolby Atmos αλλά και DTS Virtual X. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε HDMI 2.1a, USB 3.0 και Wi-Fi 6!

    Το νέο chipset αναμένεται σε τηλεοράσεις μετά το καλοκαίρι.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles