17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Netflix: Ξεκίνησε σε 5 χώρες η έξτρα χρέωση για το διαμοιρασμό κωδικών

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Netflix είναι γνωστά από καιρό και ήταν ζήτημα χρόνου να αναζητήσει έξτρα έσοδα, στοχεύοντας στο διαμοιρασμό των κωδικών. Είναι γνωστό πως περίπου 100 εκατ. νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της γνωστής συνδρομητικής υπηρεσίας χωρίς να πληρώνουν, αφού χρησιμοποιούν κωδικό συγγενών ή φίλων. Τώρα όμως ο κολοσσός του streaming ζητά από τους συνδρομητές σε 5 χώρες της Λατινικής Αμερικής να πληρώσουν ένα αντίτιμο αν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό τους σε δεύτερο σπίτι πέρα από το δικό τους.

     

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Netflix, οι συνδρομητές σε Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ανδόρα και Δομινικανή Δημοκρατία θα κληθούν να πληρώσουν ένα τίμημα αν χρησιμοποιήσουν έναν λογαριασμό για περισσότερο από 2 εβδομάδες εκτός της βασικής τους κατοικίας.

    Αυτό δε θα επηρεάσει τη χρήση του Netflix σε κινητές συσκευές, όπως smartphones, tablets και laptops, ή στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται σε διακοπές. Το επιπλέον κόστος ανέρχεται σε 1,70 δολάρια στην Αργεντινή και 2,99 δολάρια στις υπόλοιπες χώρες.

    Σημειώνεται ότι ο διαμοιρασμός κωδικών στη Λατινική Αμερική ήταν πολύ υψηλός, γι’ αυτό το Netflix ξεκίνησε εκεί τις δοκιμές για να εξετάσει αν οι συνδρομητές θα πληρώσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Δυνατές κινηματογραφικές πρεμιέρες έρχονται στην COSMOTE TV

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles