17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Netflix: Προσλαμβάνει AI Manager με 900.000 δολάρια – Η απεργία των ηθοποιών κορυφώνεται

    Η απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων συνεχίζεται ακάθεκτη στις ΗΠΑ, καθώς δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που ζητούν καλύτερες αμοιβές και απειλούνται σημαντικά από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τα μεγάλα studio του Hollywood φαίνονται αποφασισμένα να χρησιμοποιήσουν την ΑΙ στη δημιουργία περιεχομένου ψυχαγωγίας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη αγγελία του Netflix για την κάλυψη θέσης εργασίας που σχετίζεται με τη νέα τεχνολογία.

    Πιο αναλυτικά, τη στιγμή που ένας ηθοποιός αμείβεται με περίπου 200 δολάρια την ημέρα, ο «κολοσσός» του streaming αναζητά διαχειριστή προϊόντων πλατφόρμας μηχανικής εκμάθησης με μισθό από 300.000 μέχρι 900.000 ετησίως.

    Αυτό πρακτικά αποδεικνύει ότι η AI θα χρησιμοποιηθεί για να «δημιουργήσει πρωτότυπο περιεχόμενο» και όχι μόνο για να αναπτύξει νέους αλγόριθμους, προτείνοντας εκπομπές και ταινίες. Η ανάρτηση αναφέρεται επίσης σε μια εκτεταμένη προσπάθεια του γίγαντα του streaming να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε «όλους τους τομείς της επιχείρησης». Ένα ξεχωριστό τμήμα στον ιστότοπο συνεχίζει αναφέροντας ότι το Netflix χρησιμοποιεί AI “για να βελτιστοποιήσει την παραγωγή πρωτότυπων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών”.

    Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η εταιρεία προσλαμβάνει επίσης έναν τεχνικό διευθυντή για τη generative τεχνητή νοημοσύνη στο αναπτυσσόμενο στούντιο παιχνιδιών του, το οποίο πληρώνει ετήσιο μισθό έως και 650.000 δολάρια, σύμφωνα με το The Intercept. Αυτές οι προσπάθειες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, καθώς η υπηρεσία προβάλλει ήδη μια ισπανική σειρά γνωριμιών, το Deep Fake Love, που σαρώνει τα πρόσωπα των διαγωνιζόμενων για να δημιουργήσει “deepfakes” με AI. Το studio παιχνιδιών του από την άλλη χρησιμοποιεί generative AI για να συνθέσει αφηγήσεις και διαλόγους.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς το Generative AI επηρεάζει την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles