17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Noonoouri: Η πρώτη AI virtual pop τραγουδίστρια στον κόσμο

    Η Warner Music κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τις τελευταίες μέρες, υπογράφοντας μια αντισυμβατική δισκογραφική συμφωνία με τη Noonoouri, την πρώτη AI virtual pop τραγουδίστρια στον κόσμο και influencer στο Instagram. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς καλλιτέχνες, η Noonoouri είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή, θα τη βρείτε μόνο στο διαδίκτυο, χωρίς να υπόκειται στους περιορισμούς της γήρανσης ή της κόπωσης.

    Το πρώτο single της, το «Dominoes», κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου 2023, σηματοδοτώντας την είσοδό της στη μουσική βιομηχανία. Έχει κερδίσει μέχρι στιγμής πάνω από 60.000 προβολές στο YouTube. Το κομμάτι αποτελεί μια συνεργασία με την 38χρονη Γερμανίδα DJ Alle Farben. Αυτό που κάνει τη Noonoouri να ξεχωρίζει ως καλλιτέχνης είναι η φωνή της που παράγεται από AI. Αν και μπορεί να έχει μια κάπως τραχιά χροιά, αποκαλύπτει τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Η φωνή της δημιουργήθηκε με τη χρήση της generative AI, μια τεχνολογία που παίρνει υπάρχοντα δεδομένα και τα μετατρέπει σε κάτι εντελώς νέο.

    Η αρχή έγινε με ηχογράφηση μιας πραγματικής τραγουδίστριας, η φωνή στη συνέχεια τροποποιήθηκε για να δώσει στην ψηφιακή influencer τη μοναδική φωνητική της ταυτότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τραγουδοποιοί, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί που συμμετέχουν στο “Dominoes” θα λάβουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν. Στη Noonoouri έδωσε ζωή ο 43χρονος γραφίστας Joerg Zuber από το Μόναχο, ο οποίος τη σύστησε στο κοινό στα τέλη του 2017.

    Διαβάστε επίσης:

    WHAT’S UP Student: Αποκλειστικές προφορές για τους φοιτητές (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles