17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Εντυπωσιακές φωτό: Εδώ χτυπάει η καρδιά της NSA και άλλων μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ

    Για τις παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ -και ειδικότερα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, της NSA δηλαδή- έχουμε διαβάσει τόσα πολλά τους προηγούμενους μήνες, που σίγουρα μόνο… μυστική δεν μπορεί να θεωρήσει πλέον κάποιος τη δράση τους. Πού χτυπάει ωστόσο η καρδιά των γεγονότων, που έχουν εξοργίσει τους περισσότερους από εμάς και μας επηρεάζουν, ακόμη κι αν είμαστε πολύ μακριά από τις ΗΠΑ.

    Ο Trevor Paglen, με αφορμή το γεγονός ότι είχε… βαρεθεί να βλέπει τις ίδιες και τις ίδιες φωτογραφίες στα σχετικά αφιερώματα με τις αποκαλύψεις που προέκυψαν από τα διαβαθμισμένα έγγραφα του Edward Snowden σε όλα τα sites του Διαδικτύου που ασχολήθηκαν με το “ευαίσθητο” αυτό θέμα, φωτογράφισε και δημοσιεύει τις πιο εντυπωσιακές λήψεις που έχεις δει από τα κτίρια στα οποία κινούνται τα “νήματα” των παρακολουθήσεων (ή αν προτιμάτε της… εθνικής ασφάλειας) των ΗΠΑ…

    Ο διάσημος Aμερικανός φωτογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης σε ένα guest post στο νέο site The Intercept του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του ebay, Pierre Omidyar με την υπογραφή του πρώην συντάκτη της Guardian, Glenn Greenwald, δημοσιεύει ξεχωριστές (και με δυνατότητα download σε υψηλή ανάλυση) φωτό που αποκαλύπτουν μοναδικές λεπτομέρειες. Τις έχει τραβήξει με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου που νοίκιασε ο ίδιος και πρόκειται για νυχτερινές λήψεις.

    NRO-HQ

    Ιδού το National Reconnaissance Office (NRO), το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και τη λειτουργία μυστικών αναγνωριστικών δορυφόρων. Με ένα budget 10,3 δισ. δολαρίων είναι η τρίτη μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ. Η έδρα της βρίσκεται στο Chantily της Virginia.

    NGA-HQ

    Σε αυτή τη φωτό, απεικονίζεται το National Geospatial Intelligence Agency (NGA) μία υπηρεσία αρμόδια για τη συλλογή και την ανάλυση πληροφοριών που προκύπτουν από χάρτες και άλλες γεωγραφικού τύπου πληροφορίες. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του Edward Snowden, ο προϋπολογισμός γι’ αυτήν ήταν 4,9 δισ. δολάρια τον προηγούμενο χρόνο – τα διπλά από τη χρηματοδότηση που είχε λάβει όταν δημιουργήθηκε, μία δεκαετία νωρίτερα. Βρίσκεται στο Springfield της Virginia.

    NSA-HQ

    Και τέλος, μία εντυπωσιακή φωτό αναφοράς από τα headquarters της NSA, εκεί που χτυπάει η “καρδιά” της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στο Fort Meade του Maryland. Με ετήσιο προϋπολογισμό 10.8 δισ. δολάρια για το 2013 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών στις ΗΠΑ, μετά φυσικά από τη CIA, τα κεντρικά της οποίας στο Langley της Virginia δεν κατάφερε να πάρει άδεια για να φωτογραφίσει.

    Ο Trevor Paglen προσφέρει τις φωτό στο Διαδίκτυο για κάθε χρήση, χωρίς κανέναν προορισμό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles