17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Πώς θα σας φαινόταν να μπορείτε να “ζουλήξετε” το τηλέφωνό σας για να ανοίξτε μία εφαρμογή; Δείτε τι έκανε η NTT Docomo

    Οι Ιάπωνες είναι πρακτικοί άνθρωποι. Δουλεύουν πολύ. Και χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τους για να μετακινούνται στις δουλειές τους, ανεξάρτητα αν διαθέτουν τα χρήματα να έχουν πολυτελή αυτοκίνητα. Συνήθως τα έχουν. Το R&D department της NTT Docomo λοιπόν, κάθισε και σκέφτηκε πώς μπορεί ο κάθε χρήστης να αξιοποιήσει στο έπακρο το smartphone του, όταν βρίσκεται μέσα στο μετρό.

    Το πρακτικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος που ταξιδεύει με τα ΜΜΜ είναι ότι έχει μόνο το ένα του χέρι διαθέσιμο για να κρατά το smartphone του, ενώ με το άλλο, πρέπει να στηρίζεται για να μην πέσει πάνω στους συνεπιβάτες του, σωστά; Και αυτό δεν το κάνουν μόνο οι Ιάπωνες, αλλά όλοι οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων. Η NTT Docomo λοιπόν, σκέφτηκε και σχεδίασε το Grip UI. Ένα User Interface που χρησιμοποιεί αισθητήρες στο πλάι και την πίσω μεριά του τηλεφώνου, που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες, μόνο και μόνο με την πίεση που ασκούν στο hardware της συσκευής τους.

    Δείτε το hands on video που έκανε το The Verge. Οι μηχανικοί της Docomo προσάρμοσαν ένα Panasonic Eluga και το αποτέλεσμα; Θεωρούμε ότι είναι από τα πιο έξυπνα πράγματα που έχουμε δει τελευταία. Πραγματικά έξυπνο και πραγματικά χρήσιμο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles