23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ο κινεζικός κολοσσός Alibaba ετοιμάζει επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά

    Το Alibaba Group θα καταστήσει την Ευρώπη «κορυφαία προτεραιότητα», καθώς επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη τοπικών δραστηριοτήτων και διαδικτυακών πλατφορμών εκτός Κίνας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

    «Εκείνο στο οποίο θα εστιάσουμε περισσότερο στο μέλλον είναι να δημιουργήσουμε τοπικές επιχειρήσεις. Έτσι, θα δείτε κάτι που ονομάζεται TMall, που έχουμε στην Κίνα, να γίνεται TMall στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξυπηρετούμε τοπικά brands και τοπικούς πελάτες, στις τοπικές αγορές», τόνισε ο J. Michael Evans κατά τη διάρκεια τεχνολογικού συνεδρίου στο Παρίσι. «Ξεκινήσαμε με ένα πιλοτικό έργο στην Ισπανία το οποίο θα επεκτείνουμε σε όλη την Ευρώπη».

    Η Alibaba ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα διαχωριστεί σε έξι μονάδες και ότι θα διερευνήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων ή την είσοδο στο χρηματιστήριο για τις περισσότερες από αυτές, μετά από μια διετή κανονιστική καταστολή που πραγματοποιήθηκε στον τεχνολογικό τομέα της Κίνας.

    Οι δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να διαχωριστούν, με τη μία πλευρά να καλύπτει την αγορά ecommerce της Alibaba και την άλλη τις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου στο εξωτερικό – όπως το Lazada, που εξυπηρετεί τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και το AliExpress. Το Taobao και το TMall είναι οι κυρίαρχες πλατφόρμες ecommerce στην Κίνα.

    Ερωτηθείς σε σχέση με τον ιδρυτή της Alibaba, Jack Ma, τον πιο γνωστό επιχειρηματία της Κίνας, ο οποίος αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας στα τέλη του 2020 μετά από μια ομιλία στην οποία επέκρινε το ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας, δήλωσε ότι ο Ma παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alibaba και εξακολουθεί να νοιάζεται πολύ για αυτήν.

    Ο Ma έφυγε από την ηπειρωτική Κίνα στα τέλη του 2021, ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη, αλλά επέστρεψε τον Μάρτιο, μια μέρα πριν η Alibaba ανακοινώσει την αναδιάρθρωσή της. Δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια σχόλια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

    «Ο Jack είναι ζωντανός, είναι καλά, είναι χαρούμενος. Διδάσκει σε πανεπιστήμιο στο Τόκιο και περνά περισσότερο χρόνο στην Κίνα», είπε ο Evans. «Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Alibaba. Αυτή είναι η εταιρεία του, νοιάζεται για αυτήν την εταιρεία σήμερα όσο και όταν την ξεκίνησε και περιμένω ότι αυτό θα συνεχιστεί για όσο καιρό είναι εδώ η Alibaba και ο Jack Ma».

    Διαβάστε επίσης: Λογισμικά κατασκοπείας: Συστάσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, Ουγγαρία, Πολωνία και Ισπανία

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles