17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Οι ΗΠΑ ίσως απαγορεύσουν τα laptops στις πτήσεις από Ευρωπαϊκές χώρες

    Μόλις πριν από ένα μήνα, οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν στους επιβάτες των πτήσεων από χώρες της Μέσης Ανατολής, να μεταφέρουν στην καμπίνα οτιδήποτε μεγαλύτερο από ένα smartphone. Πλέον, φαίνεται ότι η κυβέρνηση Trump είναι πρόθυμη να επεκτείνει το συγκεκριμένο μέτρο και στους επιβάτες Ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που σίγουρα θα εγείρει κύμα αντιδράσεων των επιβατών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς. Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση σε στοιχεία που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και τα οποία υποδεικνύουν ότι οι τρομοκράτες προσπαθούν να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε laptops, iPads και e-readers.

    francois-van-688-796x597

    Αν και η απαγόρευση δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμη, φήμες θέλουν τους περιορισμούς να επεκτείνονται και για το Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφερε: «Έχουμε αναφέρει θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τις απειλές και να λαμβάνουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα επεκτείνουμε τους ήδη υπάρχοντες περιορισμούς και σε μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στις καμπίνες του αεροσκάφους από συγκεκριμένα αεροδρόμια».

    Αν κάτι τέτοιο τεθεί σε ισχύ, οι αεροπορικές εταιρείες θα περιέλθουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς θα δυσαρεστηθούν ιδιαίτερα οι επιβάτες που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς σκοπούς και έχουν αγοράσει ένα premium εισιτήριο. Οι επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα πρόθυμες να ξοδέψουν αρκετά χρήμα καλύπτοντας τα έξοδα που απαιτούνται για αυτές τις θέσεις, καθώς αρκετή δουλειά των εργαζομένων γίνεται μέσω του laptop στον αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αν κάτι τέτοιο πλέον δεν μπορεί να γίνει, τότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουν αυτές τις premium θέσεις και θα επιλέξουν κάποια οικονομικότερη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles