17.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    OnePlus Nord 3 5G Hands-On Review: «Δυναμικό, elegant… unique»!

    Η OnePlus πάντοτε αγαπούσε την Mid-range κατηγορία, για αυτό και η σειρά Nord δεν είναι τυχαία από τις πιο πετυχημένες σε εμπορικό επίπεδο. Εδώ και καιρό άλλωστε οι φανατικοί φίλοι της κινεζικής εταιρείας που μας αποδεικνύει περίτρανα με τις συσκευές της ότι δεν είναι ένας διάττοντας αστέρας, αλλά μια εταιρεία που ήρθε για να μείνει) ανέμεναν πως και πως το επόμενο Nord. Και μπορεί να πήρε λιγάκι παραπάνω μέχρι το release του στην αγορά, αλλά όπως λένε και οι παλιοί… «το καλό πράγμα αργεί να γίνει»! Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το νέο mid-ranger της επιτυχημένης εταιρείας…

    Sleek & beautiful!

    Εν αρχή ην το… design και οι πρώτες εξωτερικές εντυπώσεις από τη συσκευή, αναμφίβολα δεν γίνεται να αφήσουν ασυγκίνητους τους φανατικούς λάτρεις του εκλεπτυσμένου σχεδιασμού. Το Nord 3 5G είναι αρκετά στιβαρό και παράλληλα βασίζεται σε άκρως ποιοτικά υλικά κατασκευής με το γυάλινο Back plate να αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της συσκευής. Οι διαστάσεις του είναι μελετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει τον χειρισμό και τη λειτουργία με το ένα χέρι, με το πάχος του να ακολουθεί τα στάνταρ της εποχής στα 8.2mm και το βάρος του να κυμαίνεται στα 193.5 γραμμάρια.

    Σε ότι αφορά τα διαθέσιμα physical buttons, πέραν των συνηθισμένων υπόπτων (Power ON/OFF και volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου), το Nord 3 5G διαθέτει ένα ξεχωριστό switch button… το οποίο έχει κάτι από τα «παλιά», το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε το κουδούνισμα της συσκευής, επιλέγοντας τρία διαφορετικά modes (ring, δόνηση και silent mode). Στην επάνω πλευρά θα συναντήσετε εκτός από το μικρόφωνο μια ιδιαιτέρως χρήσιμη infrared port (μέσω της οποίας μπορείτε να χειριστείτε μια σειρά από devices με την κατάλληλη εφαρμογή), ενώ δίπλα υπάρχει ένα μικρόφωνο, με την SIM tray (είναι Dual-SIM), την Type-C port και τα Speakers να βρίσκονται στο κάτω τμήμα του νέου mid-ranger της OnePlus.

    Εξαιρετικά λειτουργικό και όμορφο εμφανισιακά, αν μη τι άλλο ξεχωρίζει από τις VfM λύσεις που έχουν κατακλύσει την αγορά και οι οποίες συνήθως «θυσιάζουν» την εμφάνιση και την ποιότητα κατασκευής. Φέροντας παράλληλα πιστοποίηση IP54 απέναντι στη σκόνη και στις σταγόνες του νερού, ενώ το Dragontrail glass που «αγκαλιάζει» την οθόνη αποτρέπει την εμφάνιση ενοχλητικών γρατσουνιών και άλλων… επικίνδυνων κακοτοπιών, ενώ η πίσω γυάλινη επιφάνεια προστατεύεται από Gorilla Glass 5.

     

    Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη συσκευασία, το νέο μέλος της οικογένειας των Nord έρχεται με όλα τα… κομφόρ, καθώς πρόκειται να συναντήσετε ένα φορτιστή κτήνος στα 80W (χαιρόμαστε που η OnePlus δεν ακολουθεί το trend άλλων εταιρειών που ξεχνούν τον charger), το μεταλλικό PIN για την εισαγωγή των SIM cards, ένα καλώδιο type-C στα χρώματα της OnePlus, αλλά και ένα σημείωμα το οποίο ουσιαστικά ζητάει συγνώμη για το αργοπορημένο release του Nord 3 5G.

    Fast and furious!

    Προχωρώντας στα ενδότερα και ρίχνοντας μια ματιά στην οθόνη, αν μη τι άλλο το Nord 3 5G κινείται στα στάνταρ της εποχής για την κατηγορία του με ένα Fluid AMOLED display με διαγώνιο στις 6.74 ίντσες, με το screen-to-body ratio να αγγίζει το 90% (89.8% για την ακρίβεια), πράγμα που σημαίνει μπόλική επιφάνεια προβολής περιεχομένου. Η οθόνη του νέου Nord βγάζει ένα αρκετά «ζωντανό» αποτέλεσμα με ρεαλιστική απεικόνιση των χρωμάτων (διαθέτει παλέτα 1 δισεκατομμυρίων χρωμάτων) και refresh rate στα 120Hz, με HDR10+ και brightness levels στα 1450 Nits.

    Αν μη τι άλλο το display του Nord 3 5G εντυπωσιάζει, όμως το ίδιο συναίσθημα θα σας δημιουργήσει και του chipset, όπου η επιλογή ενός Dimensity 9000 SoC (με fabrication process στα 4nm) με οκτώ πυρήνες (1 x Cortex X2 στα 3.05GHz, 3 x Cortex A710 με ταχύτητα στα 2.85GHz και 4 x Cortex A510 χρονισμένους στα 1.8GHz). Η λογική πίσω από αυτή την επιλογή στο chipset είναι ότι ουσιαστικά το Nord 3 εμφανίζει έναν συντονισμό ενεργειακής διαχείρισης και υψηλού πιο αυξημένου performance! Σε συνδυασμό είτε με 8GB, είτε με 16GB RAM (στη χώρα μας θα βρείτε την έκδοση των 16/256GB), δεν χωράει αμφιβολία ότι το νέο OnePlus Nord έχει σχεδιαστεί με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε να «σηκώνει» με άνεση τα απαιτητικά tasks που του αναθέτουν οι power users, είτε πρόκειται για καθαρά entertainment χρήση είτε για business. Με αποθηκευτικό χώρο στα 128GB ή στα 256GB (UFS 3.1), αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η πρόταση της OnePlus δεν υποστηρίζει επέκταση μέσω microSD.

    Αναμφίβολα, από hardware… καλά πάμε, ωστόσο και στο software η πρόταση της OnePlus δεν πηγαίνει πίσω, με το Android 13 και το Oxygen OS 13.1 να αλληλοσυμπληρώνονται εξαιρετικά, προσφέροντας ένα άκρως λειτουργικό αποτέλεσμα. Στα της συνδεσιμότητας, το OnePlus Nord 3 είναι πλήρως εξοπλισμένο, υποστηρίζοντας: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct και Bluetooth 5.2, A2DP, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS, ενώ τέλος υποστηρίζει και την εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία NFC.

     Photo Shoot me… I am famous!

    Τηρώντας την παράδοση, η OnePlus έδωσε βαρύτητα σε ένα ακόμη camera setup. Έτσι λοιπόν, το smartphone της κινεζικής εταιρείας έρχεται με triple camera setup, το οποίο περιλαμβάνει main camera sensor στα 50MP (f/1.8, 24mm – wide, multi-directional PDAF και OIS), μαζί με Ultrawide φακό στα 8MP και μια Macro camera στα 2MP. Οι camera sensors της συσκευής φέρουν την ποιοτική σφραγίδα της Sony (IMX 890), για αυτό και με το Nord 3 5G ανά χείρας πρόκειται να τραβήξετε πραγματικά πλούσιες φωτογραφίες, οι οποίες διακρίνονται για την εντυπωσιακή λεπτομέρεια και την πιστότητα στο θέμα. Φυσικά, από τη συσκευή δεν λείπει και μια διακριτική selfie camera, η οποία βγάζει ένα αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα στα 16MP. To Nord 3 προσέφερε εξαιρετικά αποτελέσματα, ακόμη και σε συνθήκες που το φως δεν ήταν πολύ καλός σύμμαχος, ενώ η έμφαση στη λεπτομέρεια αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά ατού της πρότασης της OnePlus.

    Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην αυτονομία της συσκευής, με το Nord 3 να παίρνει άριστα, καθώς η μπαταρία των 5.000mAh κρίνεται ως υπεραρκετή για τις ανάγκες των power users. Παράλληλα, η ύπαρξη του fast charger των 80W είναι «εγγύηση», επιτρέποντας φόρτιση από το 1 έως το 60% μέσα σε 15 λεπτά, ενώ με λίγο παραπάνω από μισή ώρα φόρτισης μπορείτε να έχετε ένα full charged smartphone.

    OnePlus did… it again!

    Χωρίς αμφιβολία, η OnePlus έρχεται πλέον με μια μακρά παράδοση στον κόσμο των smartphones, έχοντας καταφέρει να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των users (δεν είναι άλλωστε το δυναμικό startup που ήταν κάποτε). Το Nord 3 5G ουσιαστικά φανερώνει την «ενήλικη» φάση της OnePlus, η οποία μπορεί να βγάζει λίγες συσκευές αριθμητικά σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει μια τεράστια πιστή fanbase που την ακολουθεί σε κάθε της βήμα. Για μια ακόμη φορά, ένα ακόμη smartphone made by OnePlus που ξεχειλίζει για την ποιότητα και υψηλό performance.

    To OnePlus Nord 3 5G διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα Κωτσόβολος, με τιμή στα 549 ευρώ.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles