17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Optimus Max. SSD στα 4ΤΒ από την SanDisk!

    Πρόσφατα, η SanDisk παρουσίασε τον Optimus Max, έναν SAS (Serial Attached SCSI) SSD (Solid State Drive) σκληρό δίσκο, ο οποίος είναι ο πρώτος SSD που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 4TB σε χωρητικότητα!

    Οι SSD δίσκοι (που πρόκειται για σκληρούς δίσκους χωρίς την ύπαρξη κινητών μερών) προσφέρουν μεγαλύτερες ταχύτητες στην ανάγνωση και στην εγγραφή δεδομένων σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς μαγνητικούς δίσκους, εμφανίζοντας παράλληλα πολύ καλύτερη θερμική συμπεριφορά. Ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι με τους SSD δίσκους, πέραν ότι είναι αρκετά “τσουχτεροί” σε επίπεδο τιμής, αφορά στην ιδιαιτέρως μικρή χωρητικότητα τους.

    sandisk_optimus_max_0

    Η SanDisk φιλοδοξεί μέσω του νέου της SSD δίσκου, Optimus Max, να μας κάνει να ξεχάσουμε το πρόβλημα της χωρητικότητας των SSD’s. Δυστυχώς, το πρόβλημα εδώ είναι ότι η νέα πρόταση της SanDisk στοχεύει αποκλειστικά στην αγορά των εταιρικών Data Centers, καθώς φιγουράρει ως μία ιδιαιτέρως ελκυστική λύση που έρχεται να αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς σκληρούς που αριθμούν κατά χιλιάδες στις μεγάλες επιχειρήσεις. Ο Optimus Max ξεπερνάει κατά πολύ σε ταχύτητα όλους τους SAS μαγνητικούς σκληρούς δίσκους που υπάρχουν στην αγορά, αν και η νέα σειρά SSD της SanDisk, ονόματι Lighting Eco, είναι αρκετά ταχύτερη με χωρητικότητες όμως που φτάνουν το ανώτερο τα 1.6ΤΒ.

    sandisk-optimus-1-620x327

    Χωρίς αμφιβολία, όλοι μας θα επιθυμούσαμε έναν SSD με τόσο υψηλή χωρητικότητα… όμως αυτή τη στιγμή με την τιμή πώλησης του να ξεπερνάει τα 2.000 δολάρια, το κόστος του Optimus Max καθίσταται απαγορευτικό για οικιακή χρήση. Παρόλα αυτά, είναι μία καλή αρχή, για αυτό δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον να δούμε αυτά τα μικρά “κτήνη” να κοσμούν με μεγαλύτερη ευκολία τα hign-end PC μας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles