23 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Panasonic: μπαίνει δυναμικά στον χώρο των εύκαμπτων μπαταριών

    Ένας παλιός γνώριμος από το χώρο των κινητών φαίνεται πως κάνει δυναμική επιστροφή στην τεχνολογική σκηνή, εστιάζοντας αυτή τη φορά στις εύκαμπτες μπαταρίες, οι οποίες θα εφοδιάσουν τα κάθε λογής wearables που θα δούμε σύντομα!

    2063042

    Ο λόγος για την Panasonic, την ιαπωνική εταιρεία που συμμετέχει στη δημιουργία των εύκαμπτων συσκευών, παρουσιάζοντας νέες… εύκαμπτες μπαταρίες λιθίου. Το project της, βέβαια, βρίσκεται σε αρχικά στάδια παραγωγής και όμως οι μπαταρίες που σχεδιάζει έχουν πάχος μόλις 0,55 χιλιοστά και μέγιστη γωνία κάμψης τις 25 μοίρες (!). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να αλλάξουν σχήμα, όπως βλέπετε, διατηρώντας την ικανότητα της μπαταρίας για φόρτιση, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει με τις κανονικές μπαταρίες λιθίου που έχουν τα κινητά και τα smartwatches μας αυτή την περίοδο.

    image-2
    Προς το παρόν, οι μπαταρίες έχουν φορτία μεταξύ 17.5 mAh (το μικρότερο μέγεθος) και 60mAh (το μεγαλύτερο), ενώ, για να αντιληφθείτε τη χωρητικότητά τους, το iPhone 7 έχει μπαταρία 1.960mAh. Αυτό σημαίνει, προφανώς, οτι δεν είναι αρκετά ισχυρές για να τροφοδοτήσουν smartphones, αλλά μικρότερες συσκευές όπως wearables, fitness trackers και ίσως smartwatches στο κοντινό μέλλον. Η μαζική παραγωγή, όμως, είναι αρκετά μακριά ακόμα, αλλά η Panasonic ανέφερε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles