20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πάντρεψε ζευγάρι το ChatGPT λέγοντας: “Δεν έχω μάτια. Δεν έχω σώμα. Δεν μπορώ να τελέσω το γάμο σας”

    Το ChatGPT έχει μπει πλέον δυναμικά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά τις όποιες δυνατότητες έχει το chatbot της OpenAI, είναι γεγονός ότι δεν περιμέναμε να τελεί γάμους! Ποιος χρειάζεται όμως παπά, όταν υπάρχει η τεχνητή νοημοσύνη;

    Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η ιστορική εκκλησία Morrison χτίστηκε το 1800 και κανένα από τα τότε μέλη της δε θα μπορούσε να διανοηθεί αυτό που συνέβη εκεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς, σε αυτή την περίπτωση, υπήρχε ένα πραγματικό ζευγάρι (ανθρώπων, όχι ρομπότ), που αγαπιόταν αληθινά και ήθελε να επισημοποιήσει τη σχέση του. Η επισημοποίηση όμως του γάμου πραγματοποιήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς χρησιμοποιήθηκε ένα voice app που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, λέγοντας:

    «Σας ευχαριστούμε όλους που είστε μαζί μας σήμερα για να γιορτάσουμε τη μοναδική αγάπη και την ένωση της Reece Wiench και του Deyton Truitt».

     

    Ο Truitt, ο γαμπρός σε αυτό το μνημειώδες γεγονός, εξήγησε: «Εδώ στην πολιτεία του Κολοράντο με τη χάρη του Θεού, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος αξιωματούχος για να τελέσει το γάμο, αν συμφωνούν και οι δύο μελλόνυμφοι». Οι δύο σύντροφοι συμφώνησαν και το έκαναν, αφού επρόκειτο για μια απόφαση της τελευταίας στιγμής και ο γάμος στοίχησε πολύ φθηνότερα με τη χρήση της ΑΙ.

    Η ιδέα ανήκε στον Stephen Wiench, πατέρα της νύφης, ο οποίος αποκάλυψε ότι η πρώτη προσπάθεια χρήσης του ChatGPT δεν λειτούργησε.

    «Είπε όχι στην αρχή. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, δεν έχω μάτια, δεν έχω σώμα. Δεν μπορώ να τελέσω το μυστήριο στο γάμο σας», ανέφερε ο Stephen Wiench.

    Το γνωστό bot τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT αποδείχτηκε αποτελεσματικό όμως με τη δεύτερη απόπειρα και ανακοίνωσε: “Είμαστε ευγνώμονες για κάθε έναν από εσάς που βρίσκεστε εδώ, ειδικά για όσους έχουν ταξιδέψει από άλλη πολιτεία». Οι όρκοι δόθηκαν από το ίδιο το ζευγάρι, χωρίς να αναμειχθεί η τεχνολογία, αν και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη γνωριμία τους. Γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο μέσω ενός dating app.

    Διαβάστε επίσης:

    Έτοιμος για το Mortal Combat ο Elon Musk! Ξεκίνησε προπονήσεις ζίου ζίτσου (digitallife.gr)

     

     

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles