35.2 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
More

  Πάρτε τον έλεγχο με το G-Menu της AGON by AOC!

  Η AGON by AOC – κορυφαία μάρκα οθονών και αξεσουάρ πληροφορικής στον κόσμο – παρουσιάζει το νέο λογισμικό GMenu, για τη διαχείριση όλων των περιφερειακών της AGON by AOC – από οθόνες μέχρι και πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά και mouse pads.

  Το gaming χαρτοφυλάκιο της AGON by AOC, φημισμένο για τις βραβευμένες του οθόνες, έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια με ποικιλία gaming ποντικιών, μηχανικών πληκτρολογίων gaming πληκτρολόγια, mouse pads, καθώς και gaming ακουστικών. Τα gaming αξεσουάρ της AOC έχουν επαινεθεί για την ανθεκτικότητα, την ποιότητα, την προσιτή τιμή, τις προδιαγραφές υψηλού επιπέδου καθώς και τον συγχρονισμό RGB μεταξύ συσκευών για αυτή τη μικρή επιπλέον αίσθηση.

  Ένα ολοκληρωμένο gaming οικοσύστημα, όπως αυτό, με οθόνες και πολυάριθμα αξεσουάρ απαιτούσε ένα λογισμικό με το οποίο θα μπορούσε να ελέγχει και να προσαρμόζει όλες τις ρυθμίσεις ταυτόχρονα. Για τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια, αυτό σημαίνει τη ρύθμιση των πλήκτρων και των κουμπιών, την προσαρμογή της ευαισθησίας όπως ο ρυθμός επανάληψης, το polling rate ή το επίπεδο DPI, ενώ για τα ακουστικά σημαίνει τη διαχείριση των ρυθμίσεων ήχου συμπεριλαμβανομένου του ήχου surround. Η διαχείριση των ρυθμίσεων Light FX και ο συγχρονισμός των φώτων για την οθόνη, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, το mouse pad και τα ακουστικά γίνονται χάρη στο G-Menu.

  Τώρα, το λογισμικό G-Menu επιτρέπει τις ίδιες επιλογές ρύθμισης με αυτές της οθόνης προβολής με ένα μόνο κλικ. Οι οθόνες που συνοδεύονται από το Light FX της AOC μπορούν να προσαρμοστούν με φωτισμό RGB και η πιο πρόσφατη ενημέρωση του G-Menu επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν προεπισκόπηση των εφέ RGB πρώτα στο λογισμικό πριν το αναπτύξουν στις συσκευές (οθόνη, πληκτρολόγιο κ.λπ.). Επιπλέον, το G-Menu επιτρέπει το συγχρονισμό χρωμάτων και θεμάτων (Light FX Sync) μεταξύ προϊόντων, τόσο η οθόνη όσο και τα αξεσουάρ όπως ποντίκια gaming, mouse pads ή πληκτρολόγια θα έχουν το ίδιο μοτίβο φωτισμού RGB και τα ίδια χρώματα.

  Σήμερα οι gamers θαυμάζουν τους ήρωές τους και θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά τους. Έτσι, τα περιφερειακά αγοράζονται με βάση τις εμπνεύσεις από τον αγαπημένο τους streamer ή παίκτη esports. Το G-Menu επιτρέπει τη δημιουργία νέων προφίλ χρηστών για διαφορετικά είδη παιχνιδιών, καθώς και την αποθήκευση αλλά και την κοινοποίηση τους. Στην ενότητα “Discover” της εφαρμογής G-Menu, οι χρήστες μπορούν να δουν τις περιγραφές καθώς και τα συμβατά προϊόντα για ένα προφίλ χρήστη, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν να αντιγράψουν στις δικές τους συσκευές. Η αντιστοίχιση των ρυθμίσεων DPI ενός gaming ποντικιού ή η αντιγραφή των ρυθμίσεων χρώματος και της ταχύτητας απόκρισης μια οθόνης από ένα είδωλο της gaming κοινότητας … με το G-Menu γίνεται μονάχα με ένα κλικ.

  Το νέο G-Menu επιτρέπει ένα  μεγάλο εύρος προσαρμογής:

  • Για ποντίκια και πληκτρολόγια, υπάρχει μεγάλος βαθμός ελευθερίας για την ανάθεση διαφόρων λειτουργιών στα κουμπιά και τα πλήκτρα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αναθέτουν εργασίες όπως το άνοιγμα ενός προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων και την αναπαραγωγή/παύση του κομματιού, ή εργασίες που σχετίζονται με προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, όπως η ανανέωση μιας σελίδας, το άνοιγμα της αρχικής σελίδας, η αναζήτηση και άλλα. Ακόμη, βασικές λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος, όπως αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση ή άνοιγμα/αποθήκευση εγγράφων μπορούν επίσης να αντιστοιχιστούν σε πλήκτρα ή κουμπιά. Αυτού του είδους η υψηλή προσαρμογή μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη, είτε σε παιχνίδια είτε σε οποιαδήποτε καθημερινή εργασία.

   

   

  • Η διαχείριση μακροεντολών είναι εξίσου σημαντική σε ορισμένα παιχνίδια, όπου η δράση συμβαίνει τόσο γρήγορα ώστε ο χρήστης χρειάζεται να πατάει ταυτόχρονα πολλά πλήκτρα/κουμπιά. Σε αυτό το σημείο μπαίνουν στο παιχνίδι οι μακροεντολές. Ακόμα κι αν το παιχνίδι/η εφαρμογή δεν το υποστηρίζει, χάρη στο G-Menu οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν μακροεντολές – δηλαδή να είναι ενεργοποιημένες μόνο σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, για παράδειγμα.

   

  Το νέο λογισμικό Gmenu είναι διαθέσιμο προς κατέβασμα εδώ: https://eu.aoc.com/gaming/gmenu

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles