23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Περισσότερα από 40 εκατ. PS5 πούλησε η Sony

    Η Sony μας έχει συνηθίσει σε διάφορα ρεκόρ πωλήσεων, όσον αφορά το PlayStation 5. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατ. κονσόλες PS5 από τη στιγμή της κυκλοφορίας του το Νοέμβριο του 2020. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 8 εκατ. κονσόλες πωλήθηκαν από την αρχή του έτους, γεγονός που δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη με βάση τις πωλήσεις του 2022. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το απόθεμα είναι “καλά εφοδιασμένο” και συμβαδίζει με τη ζήτηση.

    Το PS5 έφτασε τα 10 εκατ. τους πρώτους οκτώ μήνες της κυκλοφορίας του. Ωστόσο, είχε το πλεονέκτημα ότι κυκλοφόρησε στη διάρκεια διακοπών, όταν πολλοί άνθρωποι είχαν κολλήσει στο σπίτι λόγω της πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η κονσόλα με τις ταχύτερες πωλήσεις της Sony μέχρι σήμερα.  Η εταιρεία διέθεσε πάνω από 117 εκατομμύρια PS4 από τις αρχές του 2022 και σχεδόν 157 εκατομμύρια PS2 από το 2013. Η Nintendo, εν τω μεταξύ, είχε διαθέσει σχεδόν 123 εκατομμύρια Switches από το τέλος του 2022.

    Ταυτόχρονα, ο κατάλογος παιχνιδιών βελτιώνεται. Περισσότερα παιχνίδια PlayStation είναι μόνο για PS5, συμπεριλαμβανομένων επερχόμενων blockbusters όπως το Spider-Man 2. Η Sony μπαίνει στα τέλη του 2023 με μερικά πιθανά αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου του PlayStation VR2 και της συσκευής streaming Project Q. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να απολαμβάνει μεγάλες πωλήσεις, αλλά τα συστατικά είναι εκεί για μια ισχυρή χρονιά.

    Διαβάστε επίσης:

    CD Projekt Red: Περικοπές στο προσωπικό για το studio του The Witcher

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles