23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Philips Brilliance 328P6AUBREB Review: «The art of being… brilliant»!

    Η Philips με τη σειρά Brilliance εδώ και αρκετό καιρό έχει ισχυροποιήσει σημαντικά την παρουσία της στον χώρο των monitors που απευθύνονται στο prosumer και επαγγελματικό κομμάτι της αγοράς. Συνδυάζοντας αξιοπιστία, τεχνολογική υπεροχή και έμφαση στη λεπτομέρεια, κάθε οθόνη που φέρει το Philips brand έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τo Brilliance 328P6AU (BREB), ένα 32άρι QHD monitor, το οποίο έκανε την εμφάνιση του στις αρχές της χρονιάς και αποτελεί μία πρόταση από το… «επάνω» ράφι.

    Philips Brilliance Monitor (13)

    She’s got the looks!

    Η Philips έχει μία τάση να ακολουθεί πιο σοβαρές και αυστηρές σχεδιαστικές γραμμές στα monitors της και με την περίπτωση της Brilliance δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Η κομψότητα φυσικά είναι ένα στοιχείο που σε καμία περίπτωση δεν απουσιάζει από την πρόταση της Philips, παρόλο που εκ φύσεως πρόκειται για ένα σχετικά μεγάλο σε διαστάσεις monitor (είναι 32άρι άλλωστε), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι όμορφο εμφανισιακά, καθώς η ομάδα σχεδίασης της Philips έχει μελετήσει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια.

     

    Philips Brilliance Monitor (10)

    Η σταθερότητα είναι πάντοτε ένα ζητούμενο στα σχετικά μεγάλα monitors και το Brilliance 328P6AU σε καμία περίπτωση δεν θα σας απογοητεύσει, καθώς η στιβαρή (σχεδόν) κυκλική βάση δείχνει με άνεση να συγκρατεί το υπόλοιπο σώμα της οθόνης. Σε αυτό άλλωστε συμβάλλει και ο μεταλλικός βραχίονας που εφάπτεται με άψογο τρόπο με τη βάση. Δικαιολογώντας τον professional προσανατολισμό του, το Philips Brilliance 328P6AU διαθέτει ένα αρκετά εύκολα ρυθμιζόμενο stand, το οποίο μπορεί να προσδώσει κλίση στο display μεταξύ -5 kai 20 μοίρες, να στραφεί οριζόντια σε +/- 170 μοίρες και να έρθει σε «pivot» κατακόρυφη θέση στις +/- 90 μοίρες. Τέλος, το μέγιστο ύψος της οθόνης μπορεί να φτάσει τις 7.1 ίντσες.

    Philips Brilliance Monitor (3)

    Philips Brilliance Monitor (6)

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, αυτά βρίσκονται στο back-plate του display, με το 328P6AU να «προσφέρει» στον χρήστη του… 1xDisplayPort 1.2, 1xHDMI 2.0a, 1xUSB (Type-C), 1xD-Sub και ένα USB hub που διαθέτει 2xUSB 3.0 ports (η μία εξ’ αυτών μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την φόρτιση συσκευών βγάζοντας output που αγγίζει τα 60 Watt). Τέλος, στο monitor της Philips υπάρχει και μία RJ-45 Port για σύνδεση σε δίκτυο Ethernet, ενώ δεν λείπει μία audio input και headphone output. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο monitor της Philips βρίσκονται καλά κρυμμένα 2 ηχεία που η ισχύ τους αγγίζει συνολικά τα 6 Watts (3×2) και παρόλο που μπορεί να μην ξεχωρίζουν, η αλήθεια είναι ότι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

    Philips Brilliance Monitor (9)

    Όσον αφορά τη δυνατότητα ελέγχου και τον καθορισμό των διαφόρων ρυθμίσεων, μπορείτε να ελέγξετε το Brilliance 328P6AU από τα touch buttons που βρίσκονται τοποθετημένα στην κάτω δεξιά γωνία. Εκτός από το on/off touch button υπάρχουν ακόμη 4 touch buttons, τα οποία σχετίζονται με τις ρυθμίσεις που καθορίζουν την ποιότητα της εικόνας, αλλά και τα υπόλοιπα options που σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το monitor στα μέτρα και στις… ανάγκες σας!

    Brilliantdisplay!

    Το 328P6AU από τη στιγμή που ανήκει στην οικογένεια της σειράς P, αμέσως αυτό μας προϊδεάζει για τις υψηλού επιπέδου δυνατότητες του. Με οθόνη 32 ιντσών (31.5’ για την ακρίβεια) Quad HD (native resolution 2560×1440 pixels στα 60Hz), τεχνολογίας IPS και με υποστήριξη για HDR10 είναι εμφανές ότι πρόθεση των δημιουργών της οθόνης της Philips είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών που ψάχνουν ένα πιο επαγγελματικού τύπου monitor. Το γεγονός ότι η εν λόγω οθόνη καλύπτει το 100% του sRGB φάσματος και το 99% του Adobe RGB χρωματικού φάσματος αποδεικνύει ότι οι δημιουργοί τους είχαν σαν στόχο να δημιουργήσουν ένα monitor που θα ρίχνει το βάρος στη λεπτομέρεια. Και πράγματι κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το display της 328P6AU παρατηρούμε τον εκπληκτικό ρεαλισμό και τον δυναμισμό που απορρέει σε κάθε εικόνα.

    Philips Brilliance Monitor (1)

    Με 1.07 δισεκατομμύρια χρώματα, 4ms GtG χρόνο απόκρισης και 1200:1 static contrast ratio, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυνατότητες του 328P6AU αγγίζουν την “pro” κατηγορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πρόταση της Philips δεν είναι ιδανική για το κοινό των gamers. Με διαφορετική τεχνική στον τρόπο της λειτουργίας του HDR (το οποίο ανήκει στα τελευταία τεχνολογικά trends που ενσωματώνουν οι… πάντες), το Philips Brilliance 328P6AU διαθέτει 8 διαφορετικές ζώνες πίσω από το backlit display του για καλύτερο (και ακόμη πιο ρεαλιστικό) αποτέλεσμα.

    Philips Brilliance Monitor (7)

    Χωρίς ενοχλητικό flickering (τρεμόπαιγμα), η γνωστή εταιρεία έχει ενσωματώσει στο 328P6AU, μία σειρά από smart λειτουργίες που αναμφίβολα θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη και πιο ανεπτυγμένη “τεχνολογικά”, αλλά παράλληλα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το πιο τέλειο optimization. Για παράδειγμα, οι εξελιγμένες τεχνολογίες: SmartImage και SmartContrast μπορούν να αναλύσουν το content που προβάλλεται στην οθόνη, με το SmartImage να διαθέτει 8 διαφορετικά preset modes και το SmartContrast να αναλαμβάνει την αυτόματη βελτίωση της αντίθεσης, προσαρμοσμένη καλύτερα στις ανάγκες του χρήστη. Εκτός από τα παραπάνω, η Brilliance 328P6AU ενσωματώνει και 3 διαφορετικά LowBlue modes, συμβάλλοντας στη μείωση του μπλε φωτός, προσφέροντας έτσι ένα πιο ξεκούραστο περιβάλλον για τα μάτια.

    Philips Brilliance Monitor (2)

    Pro αλλά και all-around!

    H πρόταση της Philips αν και φαίνεται να έχει ένα πιο «pro» και premium προσανατολισμό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει all-around χαρακτηριστικά, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από τους επαγγελματίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους gamers, αλλά και τους πιο casual users που αναζητούν ένα monitor για να καλύψει τις πιο «απλές» καθημερινές ανάγκες τους. Με τιμή στα 549 ευρώ σίγουρα καθίσταται μία πολύ καλή επιλογή για την κατηγορία στην οποία ανήκει.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles