20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Poco F5 5G Hands-On Review: “Η αποθέωση του δυναμισμού”!

    Το Poco sub-brand της Xiaomi συνεχίζει τη σταθερή αλλά αξιόπιστη πορεία του στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά, με τακτικές βελτιώσεις και προσθήκες στη γκάμα του, έστω κι αν σπάνια διεκδικεί κάποια “κορυφή”. Άλλωστε, ο “πόλεμος” κερδίζεται στη μικρή και τη μεσαία κατηγορία, έτσι έφθασε στα χέρια μας το νέο Poco F5 5G… πάμε να το δούμε!

    Είχαμε στη διάθεσή μας τη συσκευή στο μαύρο χρώμα από την εταιρεία και είναι το πιο τυπικό και διακριτικό, σίγουρα. Όμορφο πίσω μέρος με πολύ smooth φινίρισμα, με το camera module να εξέχει ελαφρώς, αλλά να έχετε υπ’όψιν οτι η συσκευή μαζεύει δαχτυλιές! Το πλαστικό πλαίσιο στερεί λίγους πόντους σε αίσθηση ενώ το Poco F5 είναι ελαφρώς προστατευμένο απέναντι στο νερό και τη σκόνη (IP53). Έχει βάρος 181 γραμμάρια και πάχος 7,9mm, νούμερα που βρίσκονται κοντά στο μέσο όρο και είναι αρκετά λογικά και ανεκτά.  Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C, φορτιστή 67 Watts και μια διάφανη θήκη σιλικόνης που προστατεύει και προσφέρει το απαιτούμενο grip για χρήση με το ένα χέρι (στο βαθμό του δυνατού).

    Η συσκευή διαθέτει μια οθόνη 6,67″ με AMOLED panel και ανάλυση 1080×2400 pixels, ενώ τα bezels είναι μικρά, προσφέροντάς της ένα 89% screen-to-body ratio. Τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης είναι ευπρόσδεκτα και τα 1.000 nits peak φωτεινότητας επίσης, αλλά τη διαφορά κάνουν το HDR10+ και η υποστήριξη Dolby Vision! Η selfie camera «κρύβεται» μέσα στο hole notch και έτσι κάποια pixels “θυσιάζονται”, αλλά είναι τόσο λίγα που δεν υπάρχει λόγος για “γκρίνια”.

    Από πλευράς hardware το μοντέλο της Poco διαθέτει το mid-range Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 chipset (4nm), 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1), ο οποίος όμως δεν επεκτείνεται μέσω microSD. Τρέχει Android 13 με το MIUI 14 for Poco “από πάνω” και έχει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 με A2DP και LE, όπως και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας. Επίσης θα βρείτε και audio jack ενώ η θύρα USB είναι 2.0 και με OTG. Να σημειωθεί οτι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι, μέσα στο power/lock πλήκτρο.

    Πάμε και στις κάμερες. Η οπίσθια triple κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 64MP με φακό f/1.8, PDAF, OIS και HDR και συνδυάζεται με 8MP ultra-wide camera και μια 2MP macro κάμερα. Τo dual-LED dual-tone flash είναι ένα μικρό “ατού” σε σχέση με τον ανταγωνισμό και η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 16MP με φακό f/2.5 και λήψη video 1080p.

    Ο ήχος προέρχεται από δύο stereo ηχεία και όσον αφορά την αυτονομία, έχουμε μια μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh, που προσφέρει αρκετές ώρες χρήσης. Επαναφορτίζεται στα 67W, μέσω του παρεχόμενου φορτιστή, όπως είπαμε, στο 100% μέσα σε 46′ (PD3, QC4).

    Το Poco F5 είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση στην “καλή” μεσαία κατηγορία αυτή τη στιγμή, με πολύ καλή οθόνη, αποδοτικό chipset, ελκυστική εμφάνιση και ταχεία φόρτιση, αλλά και 5G συνδεσιμότητα, χωρίς να ξεφεύγει σε βάρος και διαστάσεις. Σίγουρα σας προτείνουμε να του ρίξετε μια ματιά, αν έχετε βγει στην αγορά για νέο smartphone!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles