23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πραγματοποιείται στη Λευκωσία η Ολομέλεια της Διεθνούς Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης με θέμα το Blockchain

    Την «αφρόκρεμα» επιστημόνων και ερευνητών απ όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τυποποίησης και την τεχνολογία Blockchain φιλοξενεί η Κύπρος, με αφορμή την έναρξη της συνεδρίας της ολομέλειας της Διεθνούς Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης ISO TC 307, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τη στήριξη του Κέντρου Τεχνολογίας ‘’Institute of the Future’’ και οικοδεσπότη τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS).

    Στη Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης ISO TC 307 συμμετέχουν πέραν των 30 χωρών, μέσω των εθνικών αντιπροσώπων τους, οι οποίες μετέχουν τόσο στην ολομέλεια, όσο και στις ομάδες εργασίας κατά διάρκεια της τρέχουσας βδομάδας. Την Κύπρο εκπροσωπεί η Εθνική Αντιπρόσωπος κα Χριστιάνα Αριστείδου, νομικός με εξειδίκευση στα θέματα τεχνολογίας Blockchain.

    Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας τέθηκαν θέματα συνεργασίας (liaison) της ΙSO TC 307 με την Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης ISO TC68 ’’Financial Services’’, αφού αρκετά θέματα της τεχνολογίας Blοckhain σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις οικονομικές συναλλαγές.

    Επιπρόσθετα, έγιναν αναφορές σε θέματα εκπόνησης προτύπων, οι οποίες θα στηρίξουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια ’’digital wallets’’, κάτι που οι Ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν ύψιστης σημασίας, καθώς έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ‘‘Eidas Regulation (EU) No 910/2014’’.

    Η έναρξη της συνόδου ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της Ομάδας Εργασίας WG 6, η οποία μελετά πιθανά σενάρια εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain σε διάφορους τομείς της Βιομηχανίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles