17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Πρόγραμμα «Διακρατικές Συνεργασίες»: Προκήρυξη κοινής πρόσκλησης ΙδΕΚ – Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ

    Με στόχο την ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) προτίθεται να προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών σε προκήρυξη κοινής πρόσκλησης με το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ (MOST) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διακρατικές Συνεργασίες»,  με συνολικό προϋπολογισμό τις 900χιλ. ευρώ.

    Το εν λόγω Πρόγραμμα αφορά την υλοποίηση κοινών ερευνητικών έργων (TRL 2-4) μεταξύ φορέων των δύο χωρών στις ακόλουθες θεματικές ενότητες που εμπίπτουν στην Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης και αντικατοπτρίζουν κοινά ενδιαφέροντα των δυο χωρών: 

    Maritime and Shipping Ecosystems / Θαλάσσια και Ναυτιλιακά Οικοσυστήματα

    – Decarbonisation of ships / Απαλλαγή των πλοίων από τις ανθρακούχες εκπομπές

    Renewable energy / Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

    – Renewable energy production technologies / Τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

    – Digital management and monitoring systems for the production and distribution of energy / Ψηφιακά συστήματα διαχείρισης και παρακολούθησης για την παραγωγή και διανομή ενέργειας

    – Energy efficiency in urban environments / Ενεργειακή απόδοση σε αστικά περιβάλλοντα

    Health / Υγεία

    – Clinical and genetic investigation and treatment of diseases including molecular and medical genetics (Medical Translational Research), diagnosis – prevention / risk factors / treatment and personalised medicine / Κλινική και γενετική διερεύνηση και θεραπεία ασθενειών συμπεριλαμβανομένης της μοριακής και ιατρικής γενετικής (Ιατρική Μεταφραστική Έρευνα), διάγνωση — πρόληψη / παράγοντες κινδύνου / θεραπεία και εξατομικευμένη ιατρική

    Environment / Περιβάλλον

    – Protection of the marine environment and biodiversity / Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας

    Σημειώνεται ότι Ανάδοχοι Φορείς και από τις δυο χώρες θα πρέπει να είναι οργανισμοί έρευνας και πανεπιστήμια. Επιτρέπονται επίσης δίκτυα συνεργασίας σε κάθε χώρα. Ο προϋπολογισμός έργου για κάθε εθνικό δίκτυο ανέρχεται στις €100,000.

    Τέλος, η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ΙδΕΚ, ενώ η καταληκτική ημερομηνία θα καθοριστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023.

    Διαβάστε επίσης: ΙδΕΚ: Δημόσια Διαβούλευση για το Πρόγραμμα «Bridge2Horizon»

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles