18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Project Play: Στην παγκόσμια αγορά ελληνική startup, με θήκη που μετατρέπει το κινητό σε… retro παιχνιδομηχανή

    Με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στόχο την παγκόσμια αγορά μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Indiegogo, ξεκίνησε επίσημα τις πωλήσεις, η “Turnand Peripherals”, μια εταιρία hardware start-up με αντικείμενο την κατασκευή έξυπνων περιφερειακών για smartphones. Συγκεκριμένα, η Turnand που δραστηριοποιείται ήδη στον κλάδο τα τελευταία δυο χρόνια, έχει αναπτύξει την καινοτόμα θήκη κινητού “Project Play”, η οποία φέρει κουμπιά στον κορμό της. Χάρις σε αυτά κουμπιά, Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίξει τα αγαπημένα του retrο παιχνίδια, τοποθετώντας την θήκη στην πρόσοψη του Smartphone, ενώ παράλληλα έχει την αίσθηση της παλιάς κονσόλας.

    theprojectplay3

    Η Turnand επέλεξε να διαθέσει τη θήκη “Project Play” στην παγκόσμια αγορά μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης από το κοινό Indiegogo. Στη πλατφόρμα αυτή η ομάδα της Turnand έχει δημιουργήσει ένα δικό της προφίλ όπου δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τη θήκη και να την παραγγείλουν.

    theprojectplay1

    Στην πορεία της προς το Indiegogo, η Turnand έχει καταφέρει να διακριθεί σε πληθώρα διαγωνισμών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από Αμερικανικούς φορείς. Ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2015 από την 80η ΔΕΘ με ένα 3Dεκτυπωμένο – μη λειτουργικό – πρωτότυπο και ένα banner, η θήκη “Project Play” κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 1000 επισκέπτες. Το 2017 η Turnand κατάφερε να αποσπάσει και το βραβείο ‘Καινοτόμο Προϊόν της Χρονιάς’ από το Ίδρυμα Παπαστράτος. Το 2016, η Turnand υπήρξε φιναλίστ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας “Startify-7” που διοργάνωσε η Κομισιόν και στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Αμερικανικού κολλεγίου Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις ένα χρόνο πριν, το 2015, υπήρξε η μοναδική ελληνική ομάδα που έφτασε στον τελικό του μεγαλύτερου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας στον πλανήτη, που διοργανώνεται από το ίδρυμα Τιλ, το ομώνυμου δισεκατομμυριούχου και συνιδρυτή του PayPal, Πίτερ Τιλ.

    Το σύνολο αυτών των επιτυχιών έφερε τη Turnand στο στόχαστρο του Αμερικανού αρθρογράφου τεχνολογίας της Wall Street Journal, Christopher Mims ο οποίος αναμετέδωσε τη θήκη “Project Play” στο Twitter χαρακτηρίζοντας τη ‘έξυπνη’. Τον ίδιο καιρό η Turnand δέχτηκε πρόσκληση να παρουσιάσει την ProjectPlay στον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για εκείνη.

    theprojectplay2

    Η ομάδα της Turnand αποτελείται από τον Μωυσίδη Σταύρο, 24 και τον Χρήστο Τσιόλα, 25, με τον πρώτο να εξειδικεύεται στο διαχειριστικό κομμάτι και στην ανάπτυξη του προϊόντος και τον δεύτερο στο μάρκετινγκ. Από το 2016 η Turnand συστεγάζεται και υποστηρίζεται από τη θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων i4G.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles