23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Πρώτο post για τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter (X) δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό του

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο Twitter (τώρα X) δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό του από την πλατφόρμα που προέκυψε εν συνεχεία της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Στις 24 Αυγούστου 2023, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter για πρώτη φορά από τότε που ο ιστότοπος επανέφερε τον λογαριασμό του στις 19 Νοεμβρίου 2022. Η πρώτη του ανάρτηση; Μια εικόνα που τραβήχτηκε όταν κρατήθηκε στη φυλακή της κομητείας Fulton στη Τζόρτζια με την κατηγορία ότι συνωμότησε για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

    Η εικόνα λέει επίσης “Παρέμβαση στις εκλογές” και “Ποτέ μην παραδίνεστε!”, μαζί με τη διεύθυνση URL της ιστοσελίδας του. Ο Τραμπ συνδέθηκε επίσης με τον ιστότοπό του στο tweet, όπου η φωτογραφία του εμφανίζεται επίσης σε περίοπτη θέση με ένα μακροσκελές σημείωμα που ξεκινά ως εξής: «Σήμερα, στη διαβόητα βίαιη φυλακή στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια, ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΝ παρά το γεγονός ότι δεν διέπραξα κανένα έγκλημα».

    Το Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Μασκ φάνηκε να παίρνει την απόφαση να επαναφέρει τον λογαριασμό του Τραμπ με βάση τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης στο Twitter. Ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν για το αν ο Τραμπ θα πρέπει να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του. Στο τέλος των 24 ωρών, η επιλογή για την επαναφορά του πρώην προέδρου κέρδισε με το 51,8%. Ο Μασκ παραδέχτηκε τότε ότι μέρος της δράσης στη δημοσκόπηση προήλθε από «στρατούς bot και τρολ». Πριν από τη δημοσκόπηση, ο Μασκ είπε επίσης ότι η απόφαση για το αν θα επαναφέρει τον Τραμπ θα προέλθει από ένα νεοσυσταθέν συμβούλιο μετριοπάθειας, αλλά ποτέ δεν τήρησε αυτή τη δέσμευση.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles