20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Qualcomm: Η Sony δεν ρίχνει λευκή πετσέτα… Θα κατασκευάζει smartphones για πολλά χρόνια!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι η Sony δεν είναι η «υπερδύναμη» στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας που ήταν κάποτε. Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις της είναι σημαντικά μειωμένες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από… το παρκέ, ακολουθώντας μια αντίστοιχη πορεία όπως η LG και η HTC. Με βάση λοιπόν την πορεία της εύλογα οι περισσότεροι θα σκέφτεστε ότι o ιαπωνικός γίγαντας της τεχνολογίας ενδεχομένως ότι θα πρέπει να «κρεμάσει τη φανέλα» του στα smartphones και να εστιάσει στο Home Entertainment (κονσόλες και τηλεοράσεις) και στο κομμάτι των camera modules (που ως γνωστόν τροφοδοτεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς).

    Και παρά τις όποιες… «Κασσάνδρες», τελικά η Qualcomm μας αποκαλύπτει ότι η Sony δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τον χώρο των smartphones, με τον ιαπωνικό γίγαντα της τεχνολογίας να κατασκευάζει smartphones για πολλά πολλά χρόνια ακόμη. Όπως έγινε γνωστό από τους υπευθύνους της αμερικανικής εταιρείας, η Sony έχει ήδη υπογράψει ένα πολύ μεγάλο deal με την Qualcomm, το οποίο αφορά στην προμήθεια chipsets από την δεύτερη, που θα καλύπτουν τα premium, high-end και mid-range devices της. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια όλα τα smartphones της Sony θα έρχονται με Snapdragon SoCs, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται στενά για πολλά πολλά χρόνια. Φυσικά, ούτε λόγος για πιο οικονομικές VfM συσκευές από την ιαπωνική εταιρεία, η οποία κάνει focus από το Mid-range και πάνω.   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles