18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Redmi Note 9T: Value for money πρόταση!

    Μια νέα συσκευή που ανήκει στο Redmi sub-brand από την Xiaomi έφτασε στα χέρια μας για δοκιμή και παρουσίαση. Πρόκειται για το Redmi Note 9T που έρχεται να τοποθετηθεί στη mid-range αγορά με τιμή €299 και να “χτυπήσει” το “sweet spot” για πολλούς υποψήφιους αγοραστές, όντας μια ένα smartphone που υπερκαλύπτει τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Πάμε να το δούμε!

    Είχαμε στη διάθεσή μας τη συσκευή στο μαύρο χρώμα από την Info-Quest Technologies, τον επίσημο διανομέα προϊόντων Xiaomi στην Ελλάδα, όμως θα βρείτε το Note 9T διαθέσιμο και σε μωβ χρώμα.[b] Gorilla Glass 5 στο εμπρός μέρος προστατεύει την οθόνη ενώ το πίσω είναι πλαστικό, με σαγρέ, φινίρισμα, ποιοτική στην αφή και ένα μεγάλο camera module που όμως δεν εξέχει πολύ από την πλάτη. Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C, φορτιστή 22,5 Watts και μια διάφανη θήκη σιλικόνης που προστατεύει και προσφέρει το απαιτούμενο grip για χρήση με το ένα χέρι. Το βάρος ανέρχεται στα 199 γραμμάρια και το πάχος στα 9,1 χιλιοστά, έτσι το Note 9Τ οριακά δεν μπορεί να θεωρηθεί “βαρύ”.

    Η συσκευή διαθέτει μια οθόνη 6,53″ με IPS panel και ανάλυση 1080×2340 pixels (19,5:9 aspect ratio), ενώ τα bezels είναι μικρά, προσφέροντάς της ένα 84% screen-to-body ratio. Καλύπτεται από Gorilla Glass 5 και αποδίδει έως και 450 nits φωτεινότητας. Δε μπορέσαμε να μετρήσουμε την πραγματική φωτεινότητα με κάποιο τρόπο, φυσικά, αλλά στην πράξη, υπό έντονη ηλιοφάνεια, ήταν αρκετή για να χρησιμοποιούμε άνετα το κινητό. Η selfie camera «κρύβεται» μέσα στο μικρό hole notch και έτσι ελάχιστα pixels “θυσιάζονται”, κάτι που θα ικανοποιήσει πολλούς χρήστες.

    Από πλευράς hardware το μοντέλο της Redmi διαθέτει το mid-range MediaTek Dimensity 800U chipset, 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 2.2), ο οποίος όμως επεκτείνεται μέσω microSD. Τρέχει Android 10 με το MIUI 12 (θα δεχθεί και Android 11) και έχει Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας. Στο πάνω μέρος θα βρείτε και IR blaster ενώ υπάρχει και δέκτης FM ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Επιπλέον, διαθέτει 3,5mm jack, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι, “μέσα” στο power-lock πλήκτρο. Τέλος, να τονίσουμε πως έχει τριπλό tray για 2 nano-sim και 1 microSD.

    Πάμε και στις κάμερες. Η οπίσθια triple κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 48MP με φακό f/1.8, PDAF και συνδυάζεται με 2MP macro camera και μια 2MP depth κάμερα. Τo LED flash είναι αυτό που θα περίμενε κανείς σε ένα mid-ranger και η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη[b] 4K video στα 30FPS, 1080p στα 60FPS και slow-motion 720p. Όσο για τη selfie κάμερα έχει αισθητήρα 13MP με φακό f/2.3 και λήψη video 1080p στα 30 FPS. Αν μας “έλειψε” κάτι εδώ, είναι αναμφίβολα η ultra-wide κάμερα που πλέον είναι στο “βασικό εξοπλισμό” σχεδόν κάθε smartphone και αρκετά χρήσιμη ενίοτε.

    Ο ήχος προέρχεται από δύο stereo ηχεία και όσον αφορά την αυτονομία, έχουμε μια πολύ μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh που είναι και η κύρια υπαίτια για το βάρος της συσκευής. Από την άλλη πλευρά, όμως, προσφέρει τεράστια αυτονομία και επαναφορτίζεται με ισχύ 18W (33% σε 30′).

    Το Redmi Note 9Τ είναι μια αρκετά καλή συσκευή που θα καλύψει άνετα τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Βασίζεται στην ποιότητα κατασκευής, το σχεδιασμό και την υποστήριξη 5G δικτύων αλλά και τις επιδόσεις του για να δικαιολογήσει το κόστος αγοράς του και σε ένα βαθμό το καταφέρνει. Ωστόσο, έχοντας δει και άλλες συσκευές Xiaomi/Redmi κοντά στα €300 τα τελευταία χρόνια, μάλλον θα περιμέναμε κάτι περισσότερο για να δώσουμε τη “χρυσή βούλα” σε αυτό το μοντέλο.

    Δείτε το hands-on video μας του Redmi Note 9Τ!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles