17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Redmi Watch 3: Ικανότατο, προσιτό και “έξυπνο”!

    Η Xiaomi ενισχύει διαρκώς το προϊοντικό της portfolio που σχετίζεται με τον κόσμο των wearables, καθώς πρόκειται για μια κατηγορία που βρίσκεται σε τεράστια ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι όσο περνάει ο καιρός, τα wearables γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένα, με νέα καινοτόμα features και λειτουργίες που ξεφεύγουν από την απλή χρονομέτρηση της αθλητικής δραστηριότητας ή της μέτρησης – κατανάλωσης των θερμίδων, με τα smartwatches να μετατρέπονται σιγά σιγά σε έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο ευεξίας, αλλα ένα gadget που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Το νέο Redmi Watch 3 αποτελεί την πρόταση της στην mid-range κατηγορία (€109), στην οποία όμως δεν θυσιάζονται τα premium χαρακτηριστικά και οι εξελιγμένες λειτουργίες. Για να το δούμε και πιο αναλυτικά…

    Η εμφάνιση ενός smartwatch πάντοτε βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός χρήστη και σίγουρα το Redmi Watch 3, πρόκειται για ένα tech προϊόν που αμέσως τραβάει το βλέμμα. Οι κομψές σχεδιαστικές γραμμές κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ τα ποιοτικά υλικά κατασκευής αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Το πάχος του περιορίζεται σε κάτω από 10 χιλιοστά (9,99, για την ακρίβεια), ενώ το βάρος του μαζί με το λουράκι είναι μόλις 37 γραμμάρια και σχεδόν θα “ξεχνάτε” οτι το φοράτε! Να σημειωθεί οτι το ρολόι είναι διαθέσιμο τόσο σε Black όσο και σε Ivory χρώμα, το οποίο δεν αφορά μόνο το λουράκι (εναλλάξιμο) αλλά και το case.

    Επίσης, όπως όλα τα smartwatches που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή αντοχή, έτσι και το Redmi Watch 3 διαθέτει αδιαβροχοποίηση στις 5ATM και το γυαλί της οθόνης του αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό απέναντι σε… κακοτοπιές και κακουχίες. Η πρόταση της Xiaomi διαθέτει ένα physical button, ενώ στο πίσω τμήμα της συνδέεται μαγνητικά ο ειδικός φορτιστής.  

    Περνώντας στην “τεχνολογία” του, το Redmi Watch 3 διαθέτει οθόνη AMOLED στις 1.75 ίντσες με καμπυλωμένο γυαλί, προσφέροντας ανάλυση 390×450 pixels και σχεδόν “τετράγωνο” aspect ratio. Προσφέρει έως 600 nits φωτεινότητας και έτσι είναι ευκρινής υπό έντονη ηλιοφάνεια, ενώ το γυαλί διαθέτει και επίστρωση κατά των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    To Redmi Watch 3 αναγνωρίζει 120+ αθλητικές δραστηριότητες και υποστηρίζει modes προπονήσεων που έχουν ως στόχο να σας κρατήσουν για πάντα σε φόρμα (όπως τρέξιμο, περπάτημα σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, κολύμβηση σε πισίνα κ.ά.). Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονο smartwatch που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το Watch 3 προσφέρει μια σειρά από μετρήσεις, μέσω των σύγχρονων και εξεικευμένων αισθητήρων τουόπως καταγραφή των παλμών και της καρδιακής σας λειτουργίας, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας, όπως και παρακολούθηση της γυναικείας υγείας.

    Φυσικά, από το μενού δεν λείπει και η καταγραφή του στρες, το οποίο όλοι γνωρίζουμε το τι μπορεί να προκαλέσει και το πόσο μπορείτε να υποβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Σε συνεργασία με το εξαιρετικό app της Xiaomi έχετε στη διάθεσή σας πολλές λειτουργίες και δυνατότητες.

    Επιπλέον, το Redmi Watch 3 διαθέτει decicated chip για ενσωματωμένο GPS, ώστε να το χρησιμοποιείτε για άθληση άνετα ακόμα και χωρίς το smartphone στην τσέπη σας. Όταν το έχετε μαζί σας, όμως, μέσω του ενσωματωμένου ηχείου και μικροφώνου του αλλά και την Bluetooth 5.2 συνδεσιμότητα, μπορείτε να απαντήσετε σε εισερχόμενες κλήσεις αλλά και να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, ακόμα και με τη χρήση TWS ακουστικών! Επίσης έρχεται με ένα μεγάλο library από always-on watchfaces (200+) που αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν για την φαντασία τους. Υποστηρίζονται, επίσης, φωνητικές εντολές στον AI βοηθό και γενικά ό,τι θα περιμέναμε από ένα σύγχρονο, premium smartwatch!

    Τέλος, η αυτονομία της συσκευής μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 12 ημέρες, ενώ με εντατική χρήση μπορεί να φθάσει τις 7 ημέρες, με την φόρτιση να γίνεται μέσω του μαγνητικού USB καλωδίου.

    Με το Redmi Watch 3, η Xiaomi πετυχαίνει ένα ιδιαίτερο sweet spot, καθώς πρόκειται για ένα άκρως εξελιγμένο και «πλούσιο» σε features smartwatch, το οποίο όμως διατίθεται σε τιμή που δεν ξεπερνάει τα €110. Αδιαμφισβήτητα, τα looks τα έχει, τις πλούσιες λειτουργίες της έχει κι όλα αυτά συνδυάζονται με την… προσιτή τιμή, οπότε είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartwatch, το οποίο θέτει νέα υψηλά στάνταρ στην «value for money» κατηγορία και τα κάνει όλα και… συμφέρει!  

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles