18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Οριστικό τέλος για το RapidShare, ένα από τα δημοφιλέστερα sites φιλοξενίας αρχείων

    Περίπου μια δεκαετία πριν, όταν πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε και δε χρησιμοποιούσαμε τα torrents, το RapidShare γνώριζε στιγμές δόξας φιλοξενώντας πειρατικά αρχεία προς download.

    RIP RapidShare

    Ήταν Μάιος του 2002 όταν πρώτο άκουσε το ίντερνετ για το RapidShare και τις δωρεάν και premium υπηρεσίες του για φιλοξενία αρχείων. Το site κατάφερε κυρίως μέσω της φιλοξενίας παράνομων αρχείων από τους χρήστες του να διακριθεί, φτάνοντας το 2009 να φιλοξενεί αρχεία συνολικού μεγέθους 10 petabytes και να διαχειρίζεται ταυτόχρονα 3 εκατ. χρήστες. Τότε περίπου ήταν επίσης που το RapidShare βρισκόταν στα 50 sites με την υψηλότερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, κάτι στο οποίο βοήθησε και το κλείσιμο του Megaupload.

    Τα τελευταία χρόνια το RapidShare προσπάθησε μέσω rebranding να συστηθεί στον κόσμο του ίντερνετ ως μια cloud υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων, μένοντας μακρυά από την πειρατεία, κάτι το οποίο οδήγησε στην δραματική μείωση των εγγεγραμμένων χρηστών, στην απόλυση του 75% του προσωπικού στις αρχές του 2014 και στην απόσυρση του δωρεάν πακέτου χρήσης της υπηρεσίας.

    RIP RapidShare announcement

    Εν τέλει, το RapidShare δεν κατάφερε να επιβιώσει και οδηγείται στο τέλος του, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση στην κεντρική ιστοσελίδα του το site σταματά τη λειτουργία του στις 31 Μαρτίου ύστερα από 13 χρόνια λειτουργίας.

    RIP RapidShare!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles