17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Roblox: Έρχεται στα Quest VR headsets της Meta

    Η εξαιρετικά δημοφιλής online πλατφόρμα Roblox έρχεται στο VR, χάρη στο Meta Quest. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, έκανε την ανακοίνωση, γνωστοποιώντας ότι μια beta έκδοση θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες και θα είναι προσβάσιμη μέσω του ειδικού App Lab της πλατφόρμας Quest.

    Η beta θα είναι διαθέσιμη για τα headsets Quest 2 και Quest Pro, οπότε οι ιδιοκτήτες OG Quest δεν θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν. Όσον αφορά το πρόσφατο Quest 3 δεν αναφέρθηκε, αφού δεν θα έχει κυκλοφορήσει εγκαίρως για τη beta. Μια ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού, ωστόσο, θα αποτελούσε έναν εξαιρετικά συναρπαστικό τίτλο κυκλοφορίας για το Quest 3, καθώς το Roblox διαθέτει περισσότερους από 66 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες σε πολλές πλατφόρμες.

    Όπως έγινε γνωστό, αυτός θα είναι ένας πλήρως cross-platform τίτλος, οπότε οτιδήποτε δημιουργεί ο χρήστης στο τηλέφωνο ή την κονσόλα θα πρέπει να είναι προσβάσιμο σε VR, αν και εξαρτάται από το developer. Σημειώνεται ότι η Meta μείωσε πρόσφατα το ελάχιστο όριο ηλικίας για τη χρήση ενός headset Quest από 13 σε 10 ετών, αλλά αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει το Roblox. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή σε VR. Αυτό είναι ίσως το καλύτερο, δεδομένης της εθιστικής φύσης του τίτλου και των σχετικών ανησυχιών για την ασφάλεια των παιδιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Microsoft: Ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά της Activision Blizzard (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles