17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Roboy – ένα ρομπότ στο MWC19 που μοιράζει απλόχερα… αγκαλιές!

    Στο MWC19 οι εξελιγμένες εφαρμογές που αφορούσαν την A.I και το 5G δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν την τιμητική τους. Επιπλέον, στους τεράστιους χώρους του εκθεσιακού της Βαρκελώνης είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πολλά ρομποτικά δημιουργήματα, τα οποία αρκετά ήταν για showcase και άλλα υπήρχαν στο show floor γιατί παρουσίαζαν τις εφαρμογές και την εξέλιξη της ρομποτικής, η οποία αναμφίβολα θα μας απασχολήσει αρκετά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

    dav

    Ρομπότ στους χώρους του Mobile World Congress υπήρχαν πολλά, όμως πόλος έλξης ήταν το Roboy, το οποίο φιλοξενούταν στο booth της Infineon, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή ημιαγωγών. Ο Roboy μοίραζε αγκαλιές στους επισκέπτες του MWC και όπως αντιλαμβάνεστε υπήρξαν αρκετοί που θέλησαν να τον αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Το Roboy αποτελεί ένα project που ξεκίνησε η ομώνυμη εταιρεία το 2013 και ουσιαστικά πρόκειται για μία προσπάθεια να αποτυπωθεί με έναν πιο… ρομποτικό τρόπο το ανθρώπινο σώμα. Η Infineon αποτελώντας μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας παρέχει μια σειρά από parts για την κατασκευή του Roboy και όπως όλα δείχνουν σε μερικά χρόνια, το εν λόγω ρομποτικό δημιούργημα θα είναι σε θέση να αντιγράψει πλήρως όλες τις κινήσεις του ανθρωπίνου σώματος.

    dav

    Προς το παρόν βέβαια μοιράζει απλόχερα δωρεάν αγκαλιές και εντάξει μπορεί να μην είναι τόσο «ζεστές» όσο οι ανθρώπινες, αλλά δεν παύει πάλι να είναι μία… αγκαλιά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles