20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Σάλος! Περισσότερα από 100.000 στοιχεία λογαριασμών του ChatGPT, πωλούνται στο Dark Web!

    Το ChatGPT αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο «hot» τεχνολογικό trend που υπάρχει και αμέτρητοι είναι οι users, οι οποίοι κάνουν log-in και επιχειρούν να πάρουν μια πρώτη γεύση για τις δυνατότητες του, είτε για λόγους επαγγελματικούς είτε απλώς για… διασκέδαση! To θέμα είναι ότι από τη στιγμή που χρειάζεται να δώσεις τα προσωπικά στοιχεία σου για να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο δημοφιλές chatbot, οι hackers… καραδοκούν.

    Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Group-IB, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο cybersecurity αυτή τη στιγμή έχουν κλαπεί τα στοιχεία περισσότερων 100.000 λογαριασμών! Μάλιστα, τα account credentials έχουν κλαπεί από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Μάιο του 2023, με τις H.Π.Α, Βραζιλία, Γαλλία, Μαρόκο, Ινδονησία και Πακιστάν να αποτελούν τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα «θύματα». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Group-IB υπολογίζεται ότι τα διαθέσιμα «παράνομα» account logs ξεπέρασαν τα 26.802, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη τα εν λόγω στοιχεία έχουν περάσει σε χέρια αγνώστων που δραστηριοποιούνται στο dark web. Συνολικά, υπολογίζεται ότι παραπάνω από 100.000 account credentials έχουν πωληθεί στο Dark Web!  

    Όπως τονίζεται στο report της παραπάνω εταιρείας, το malware tool που χρησιμοποιούν περισσότερο οι hackers είναι το racoon, με το οποίο έχουν αποσπαστεί περισσότεροι από 78.000 accounts. Από τη στιγμή που τα credentials προσφέρουν πρόσβαση στο ChatGPT στις «συζητήσεις» των χρηστών με την A.I., αυτό σημαίνει ότι οι hackers μπορούν να έχουν πρόσβαση και εκεί… Τελικά κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles