20.2 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
More

  Samsung European Forum 2020: «Γιατί το μέλλον είναι πάντα καλύτερο σε… 8K»!

  H σχέση της Samsung με την τηλεόραση έχει πίσω της μια μακρά ιστορία 50 και πλέον χρόνων… Στις αρχές των 70s η κορεατική εταιρεία που είχε ξεκινήσει τα πρώτα της δειλά βήματα στον κόσμο των ηλεκτρονικών προϊόντων κυκλοφόρησε την πρώτη της ασπρόμαυρη TV.  Η P-3202 ήταν μόλις… 12 ίντσες και για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της εργάστηκαν 45 άτομα που τότε αποτελούσαν το ανθρώπινο δυναμικό της κορεατικής εταιρείας. To 1976 η Samsung κατάφερε να πουλήσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο TV sets μόνο στην αγορά της Κορέας, ενώ τα νούμερα της πολλαπλασιάστηκαν στα χρόνια που ακολουθούσαν

  Δεν χρειάζεται φυσικά να αναλύσουμε περαιτέρω την ιστορική πορεία της κορεατικής εταιρείας, παρόλα αυτά είτε βρισκόμαστε στο 2020 είτε στο 1970, ένα πράγμα έχει παραμείνει αναλλοίωτο για τη Samsung και αυτό δεν είναι από τη «δίψα» της για ακόμη περισσότερη εξέλιξη και καινοτομία. Δείγματα αυτού του «οράματος» που αδιαμφισβήτητα αποτελεί τη πιο διαχρονική αξία και κινητήριο δύναμη της κορεατικής εταιρείας, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά στο πλαίσιο του European Forum 2020, το οποίο έλαβε χώρα στη Βαλέττα της Μάλτας…

  Welcome to the house of Samsung!

  Do what you can’t σε 8K ανάλυση (κι όχι μόνο)!

  Η Samsung στο πλαίσιο του European Forum 2020 έριξε το βάρος στην παρουσίαση του νέου line-up των QLED ΤVs, εστιάζοντας σε μια ποικιλία διαφορετικών προτάσεων που επιχειρούν να καλύψουν όλους τους users, είτε προσανατολίζονται στην αγορά μιας high-end 8Κ τηλεόρασης, είτε επιθυμούν μια πιο budget-friendly 4K. Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Nathan Sheffield (Head of TV and Sound Devices Samsung Europe) να μας μυεί στα επόμενα βήματα που έχει σχεδιάσει η Samsung για το 2020.

  O Nathan Sheffield μας βοήθησε να ρίξουμε μια ματιά στο αύριο της τηλεοράσης!

  Ο κ. Sheffield αναφέρθηκε στις τελευταίες τάσεις του καταναλωτικού κοινού που χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει μια ορατή στροφή προς την τεχνολογία 8K, αλλά και σε τηλεοράσεις με μεγαλύτερο μέγεθος και ανάλυση, φανερώνοντας ουσιαστικά ότι το 8K σταδιακά έρχεται στο προσκήνιο. Η Samsung είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα στη συγκεκριμένη κατηγορία και στόχος της είναι να παραμείνει εκεί. Για αυτό και το «next big thing» της για το 2020, ακούει στο όνομα: Q950TS!

  Α Galaxy full of… 8K!

  Η ναυαρχίδα της Q950TS (θα κυκλοφορήσει σε 85,75 και 65 ίντσες) δεν αποτελεί μια απλή «αναβάθμιση» σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, αλλά ένα μοναδικό επίτευγμα. Το μεγαλύτερο τεχνολογικό breakthrough της Q950TS ακούει στο όνομα Infinity Screen και ουσιαστικά πρόκειται για την υιοθέτηση μίας ultra slim profile φιλοσοφίας (15mm), η οποία σχεδόν «αφανίζει» τα bezels. Κάτι που πριν από μερικά χρόνια ενδεχομένως να φαινόταν επιστημονική φαντασία πλέον γίνεται πραγματικότητα, καθώς η κορωνίδα των φετινών προτάσεων της Samsung διαθέτει 99% screen-to-body ratio! Πρέπει να την δείτε από κοντά για να το πιστέψετε, όμως τα περιθώρια είναι πραγματικά… ανύπαρκτα, πράγμα που με πιο απλά λόγια σημαίνει περισσότερη εικόνα και μεγαλύτερη εμβάθυνση για τον θεατή. Βλέποντας από κοντά την Q950TS δεν μπορείς παρά να μην θαυμάσεις την κορεατική φιλοσοφία και το πόσο μεγάλη έμφαση δίνει στη λεπτομέρεια, καθώς πέρα από το εκπληκτικά κομψό design (του χρόνου μας βλέπω να ψάχνουμε τα bezels με το… μικροσκόπιο) και την Real 8K Resolution, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που θα σε κάνουν να μην μπορείς να ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από τη νέα ναυαρχίδα της Samsung στις 8K TVs.

  Με την Q950TS λέτε για πάντα αντίο στα bezels!

  Πιο συγκεκριμένα, στην Q950TS αλλά και στο μικρότερο αδελφάκι της Q800Τ (98, 82, 75, 65 και 55 ίντσες) ενσωματώνεται μια πανίσχυρη A.I.-based τεχνολογία, η οποία δημιουργήθηκε με βάση τη λειτουργία των νευρωνικών δικτύων. Η τηλεόραση που οραματίζεται η Samsung για το σήμερα και το αύριο είναι κάτι παραπάνω από “Smart” προσεγγίζοντας περισσότερο τον όρο του «ιδιοφυές». Ο ειδικά σχεδιασμένος Quantum A.I. processor της Samsung συνεργάζεται άψογα με το Tizen OS, έτσι ώστε οι νέες τηλεοράσεις της κορεατικής εταιρείας να είναι σε θέση να κατανοούν καλύτερα τα «θέλω» του χρήστη. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Quantum Dot A.I. όμως έχει να κάνει με τη δυνατότητα upscaling σε 8K. Μάλιστα, από τη στιγμή που το περιεχόμενο που κυκλοφορεί είναι σε 4K (και είναι ενδεχομένως νωρίς για μιλάμε για 8K, αν και αυτό είναι κάτι που σταδιακά θα αλλάζει όσο περνάει ο καιρός) είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα. Ενδεικτικό είναι ότι ανεξαρτήτως της προέλευσης ή της τρέχουσας ανάλυσης του, το περιεχόμενο μπορεί πλέον να προβληθεί σε 33 εκατομμύρια pixels!

  4Κ vs. 8K – Βρείτε τις διαφορές!

  Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η δυνατότητα για adaptive picture (την οποία μπορούμε να βρούμε και στα χαμηλότερα μοντέλα στο line-up των τηλεοράσεων για το 2020) είναι ένα feature που σε καμία περίπτωση δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Sheffield, o χρήστης δεν χρειάζεται να ανησυχεί πλέον για τις συνθήκες που επικρατούν στον εσωτερικό του χώρο, καθώς η τεχνολογία Adaptive Picture και η A.I. φροντίζουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε το παραγόμενο αποτέλεσμα στην οθόνη να συμβαδίζει με τις συνθήκες που επικρατούν στον εκάστοτε χώρο. Διαθέτοντας μια σειρά από εξελιγμένους σένσορες μια Samsumg TV μπορεί να αντιληφθεί τον φωτισμό και να προσαρμοστεί αναλόγως. Και η εξελιγμένη τεχνική της A.I.-based «αντίληψης» που διαθέτει δεν σταματάει εκεί, καθώς με την ύπαρξη του Active Voice Amplifier δύναται να αναγνωρίσει με αυτόματο τρόπο, τις παρεμβολές και να προσαρμόσει ανάλογα τη στάθμη του ήχου. Πόσες και πόσες φορές άλλωστε δεν νιώθετε να σας ενοχλεί ο ήχος στο background, ενώ εσείς θέλετε να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταινία ή στην αγαπημένη σας σειρά; Πλέον, η Samsung κατορθώνει να απαλείψει και αυτή την «ενόχληση» με αυτοματοποιημένο τρόπο, δημιουργώντας τις συνθήκες για την τέλεια «personalized» εμπειρία.

  A.I. στα καλύτερα της!

  Και όλη η παραπάνω εμπειρία που σας προσφέραμε δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «ολοκληρωμένη», εάν δεν υπήρχε ο ανάλογος ήχος που πλαισιώνει την high-end εμπειρία που επιχειρεί να προσφέρει μια premium τηλεόραση της Samsung. Ειδικότερα, η ύπαρξη του Object Tracking Sound+ (OTS+) που β βρίσκεται σε όλη την γκάμα των τηλεοράσεων QLED της Samsung, αναλαμβάνει να δημιουργήσει τρισδιάστατο ήχο συνδυάζοντας τόσο τα προσεκτικά τοποθετημένα ηχεία (στο πάνω τμήμα, στις άκρες και στη βάση της TV), όσο και μια σειρά από Α.Ι. αλγορίθμους που μπορούν να συνδυάσουν την δράση που συμβαίνει στην οθόνη με άψογο τρόπο, δημιουργώντας ουσιαστικά μια απόλυτα “cinematic” εμπειρία που οι υπεύθυνοι της κορεατικής εταιρείας τη ονόμασαν Q-Symphony.

  Και τα 4Κ QLED μοντέλα είχαν την τιμητική τους!

  Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Samsung European Forum 2020, μπορεί οι 8Κ τηλεοράσεις να συγκεντρώνουν (δικαιολογημένα) τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο το line-up της κορεατικής εταιρείας για το 2020 περιλαμβάνει και πιο προσιτές λύσεις (σειρά Crystal UHD) με τις Q95T (85, 75, 65 και 55 ίντσες), Q90T (75, 65 και 55 ίντσες), Q80T (85, 75, 65, 55 και 49 ίντσες), Q70T (85, 75,65 και 55’’) και τέλος οι «Βενιαμίν» της παρέας Q60T (75, 65, 55, 50 και 43 ίντσες).

  Όλα τα παραπάνω 4Κ μοντέλα προσφέρουν λειτουργίες Adaptive Picture (εκτός των Q60T), διαθέτουν επεξεργαστή Quantum Processor 4K και Quantum HDR, καθώς επίσης και λειτουργία Multi View (μπορεί να προβάλλει ταυτόχρονα content από το κινητό του χρήστη στην οθόνη ταυτόχρονα με το προβαλλόμενο περιεχόμενο, προσφέροντας τη δυνατότητα προσαρμογής μέσω 14 διαφορετικών επιλογών), αλλά και υποστήριξη για το Disney+, το οποίο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες τον προσεχή Μάρτιο (δυστυχώς στη χώρα μας από το 2021 και… βλέπουμε). Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η Samsung επιθυμεί να καλύψει κάθε γούστο και… πορτοφόλι, αφού έχει κάτι για όλους!

  4K Tvs από τη Samsung για όλα τα γούστα και… πορτοφόλια!

  A World full of… Life & style!

  Ως γνωστόν, η καινοτομία και η πρωτοπορία είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Κορεατικής εταιρείας και παρόλο που ορισμένα από τα TV προϊόντα της ενδεχομένως δεν απευθύνονται πάντα στο ευρύ «mainstream» κοινό, ωστόσο φιλοδοξούν να αλλάξουν την κοσμοθεωρία που έχουμε για τη μορφή της σύγχρονης τηλεόρασης.

  The Wall of… evolution!

  Για παράδειγμα, στο Samsung European Forum 2020 είχαμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουμε «ιδίοις όμμασι» τη δυναμική του The Wall και της επαναστατικής MicroLED τεχνολογίας. Το The Wall είναι ένα project που δεν γνωρίζει όρια, καθώς έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την τηλεόραση κα τη λειτουργία της. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι αρθρωτής φύσεως και δεν περιορίζεται στα στενά όρια της «ανάλυσης» και του μεγέθους (Το the Wall Project μπορεί να φτάσει από τις 75 μέχρι τις 292 ίντσες) και βασίζεται σε μικροσκοπικά LEDs μη οργανικού τύπου (3 ανά Pixel), όπου το κάθε Pixel μπορεί να ανάψει και να σβήσει με αυτόνομα τρόπο. Το τελικό οπτικό αποτέλεσμα είναι τέλειο contrast και χρώμα, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο σε σύγκριση με την OLED τεχνολογία, αλλά και άριστη ενεργειακή συμπεριφορά.

  Ασύγκριτη ποιότητα εικόνας που… μαγεύει!
  Χωρίς κανένα όριο ή περιορισμό!

  Και ο καταιγισμός νέων προτάσεων στον χώρο των νέων concepts δεν σταμάτησε εδώ, καθώς η Lifestyle σειρά θέτει νέα δεδομένα στη σχέση μας με ένα TV set. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 98% των Millennials λατρεύει την «personalized» εμπειρία που χαρίζει μια οποιαδήποτε συσκευή ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Για αυτό κα το σχεδιαστικό team της κορεατικής εταιρείας επινόησε την The Sero, μια ιδιαίτερη πρόταση που μπορεί να περιστραφεί κάθετα και οριζόντια με αυτόματο τρόπο, θυμίζοντας ουσιαστικά τη λειτουργία ενός smartphone. Η ιδέα πίσω από το εν λόγω καινοτόμο project είναι ότι η νέα γενιά αγαπάει να «παίζει» με content, το οποίο προβάλλεται σε κατακόρυφη διάταξη και για αυτό μια τηλεόραση που εκτελεί την ίδια ακριβώς λειτουργία μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο του σύγχρονου mobile entertainment.

  Can you… turn it?

  Και επειδή η Samsung έχει εδώ και καιρό θέσει νέους κανόνες στον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η τηλεόραση με την elegant διακόσμηση, με τη Serif ουσιαστικά να συνενώνει τον κόσμο μιας σύγχρονης Smart TV με αυτόν ενός μοντέρνου επίπλου.  Η νέα Serif που ανακοινώθηκε για το 2020 πρόκειται να κάνει την εμφάνιση της στις 43, 49 και 55 ίντσες και θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα Cloud White και Cotton Blue! Η The Serif μαζί με την The Sero, αναγνωρίστηκαν για τον καινοτόμο προϊοντικό τους σχεδιασμό στα φετινά διάσημα Βραβεία Design International Forum (iF) αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η κορεατική εταιρεία γνωρίζει τι σημαίνει… επαναστατικό design.

  Επαναπροσδιορίζοντας το στυλ με την Serif!
  Ομορφιά χωρίς συμβιβασμούς!

  Ολοκληρώνοντας, το ταξίδι μας στο νέο προϊοντικό TV lineup δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στο αναβαθμισμένο The Frame concept, όπου πλέον οι users θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν ακόμη περισσότερο τον προσωπικό τους χαρακτήρα. Σύμφωνα με τη Samsung, οι πωλήσεις των τηλεοράσεων The Frame έχουν διπλασιαστεί, για αυτό και η διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας με δύο ακόμη μοντέλα (στις 32 και 75 ίντσες) δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει ένα ακόμη φυσικό επακόλουθο. Όπως έγινε γνωστό, οι νέες πιο εξελιγμένες The Frame θα διαθέτουν καλύτερα ανεπτυγμένη A.I., ενώ τo Art Store από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν νέα έργα τέχνης που πλαισιώνουν την The Frame, θα αναβαθμιστεί και θα γίνει ακόμη πιο πλούσιο.

  H νέα Frame είναι State of the Art!

  See you in European Forum 2021!

  Πέραν των τηλεοράσεων που μοιραία μονοπωλήσαν το ενδιαφέρον, στο πλαίσιο του Samsung EU Forum η Samsung παρουσίασε τα νέα Sound Bars της σειράς Q, όπου τα μοντέλα Q800T, Q70T και Q60T σχεδιάστηκαν για να συνδυάζονται απόλυτα με τις QLED TV. Ολοκληρώνοντας, για μια ακόμη φορά καταλάβαμε ότι η Samsung παρόλο που βρίσκεται στην κορυφή, εξακολουθεί να τολμάει με νέα πιο ακόμη πιο καινοτόμα projects που έχουν ως στόχο να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, ευκολότερη και πιο συναρπαστική. Πραγματικά, ανυπομονούμε να δούμε από κοντά και το European Forum του 2021!

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles