20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Tab S9: «Πρώτη επαφή με το νέο tablet της Samsung»!

    Το κουαρτέτο των συσκευών της Samsung, στο θερινό Unpacked ολοκληρώθηκε με το Galaxy Tab S9, το νέο premium high-end tablet, το οποίο στοχεύει στους επαγγελματίες και στους content creators. Η νέα σειρά S9 έρχεται για να συνεχίσει την κληρονομιά του S8, με πολλές και σημαντικές βελτιώσεις, με τη Samsung να παρουσιάζει 3 μοντέλα: Core, Plus και Ultra (με διαστάσεις 11, 12.4 και 14.6 ίντσες αντίστοιχα).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το S9 πατάει πάνω στον σχεδιασμό και στις δυνατότητες του S8, κάνοντας ωστόσο ένα makeover, έτσι ώστε να κερδίσει ακόμη περισσότερους πόντους στο κομμάτι του performance, ενώ έχουν γίνει αρκετές προσθήκες και στο User Interface (έρχεται φορτωμένο με μια σειρά από εφαρμογές που αποσκοπούν στο να κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα των δημιουργών περιεχομένου). Επιπλέον και σε σχεδιαστικό επίπεδο, οι δύο φακοί της κάμερας βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο, ενώ έχει αλλάξει και η περιοχή εναπόθεσης του stylus.

    Σε ότι αφορά τον ήχο τα ηχεία είναι 20% μεγαλύτερα σε σύγκριση με το S8, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανθεκτικότητα του tablet για αυτό και το S9 έρχεται με IP68 για να είναι ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το πενάκι του, ενώ παράλληλα η Samsung έχει ετοιμάσει μια σειρά από νέες θήκες

    Ένας τομέας που η Samsung πρόσεξε ιδιαίτερα στο Tab S9 δεν είναι άλλος από το display, επιλέγοντας την εγγυημένη λύση ενός Dynamic AMOLED 2X display, το οποίο φέρει τη τεχνολογία «Vision Booster», η οποία όχι μόνο φροντίζει για το crystal clear οπτικό αποτέλεσμα, αλλά προσαρμόζει την οθόνη του tablet, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος, ανιχνεύοντας τη φωτεινότητα, προσαρμόζοντας έτσι και την ευκρίνεια. Αξίζει δεν σημειωθεί ότι η νέα σειρά tablet της Samsung έρχεται με επιλογή Eye Comfort, η οποία αναλαμβάνει την μείωση της βλαβερής μπλε ακτινοβολίας. Τέλος, το Tab S9 διαθέτει και variable Refresh Rate που προσαρμόζεται ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε από τα 60 έως τα 120Ηz βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενεργειακή διαχείριση.

    Στο εσωτερικό του, ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια boostαρισμένη «ειδική» έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2 (πρόκειται για το ίδιο chipset που αποτέλεσε την καρδιά του Galaxy S23), η οποία έρχεται με overclocked δυνατότητες σε σύγκριση με την πιο «απλή» edition. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς η Samsung φαίνεται ότι επενδύει και στο gaming, δίνοντας ουσιαστικά της δυνατότητα στον χρήστη να αξιοποιήσει το Tab Ss9 και ως μια entertainment machine, εκτός από ένα premium δημιουργικό εργαλείο.

    Το παραπάνω μεταφράζεται πρακτικά σε ακόμη καλύτερο performance, πιο ρεαλιστικά γραφικά και δυνατότητες για ray-tracing, προσφέροντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη gaming εμπειρία. Σε ότι αφορά τις χωρητικότητες στο Plus και στο Ultra ξεκινάνε από τα 256GB αποθηκευτικού χώρου και φτάνουν μέχρι το 1TB, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι υποστηρίζουν και eSIM. Τέλος η RAM ξεκινάει από τα 8GB και φτάνει μέχρι τα 16GB στο Ultra μοντέλο.

    Εκτός από τα παραπάνω, η κορεατική εταιρεία προωθεί ιδιαίτερα την χρήση του Tab S9 ως ένα εξαιρετικά ικανό Notebook, για αυτό δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη του Dex Mode, το οποίο ουσιαστικά μεταμορφώνει το Tab S9 σε ένα πλήρως λειτουργικό PC.  Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι η Samsung δούλεψε και στην καλύτερη θερμική απόδοση όλων των μοντέλων που αποτελούν την οικογένεια των Tab S9, βοηθώντας έτσι στην αύξηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του tablet.

    Αυτή ήταν μια πρώτη ματιά στις δυνατότητες των tablets που αποτελούν την οικογένεια S9 και δεν σας κρύβουμε ότι ανυπομονούμε να το πιάσουμε στα χέρια μας και για ένα Full review!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles