23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Watch 6: “Πρώτες εντυπώσεις από το premium smartwatch της Samsung”!

    Μπορεί τα νέα foldables (Flip5 και Fold5) να ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο καλοκαιρινό Galaxy Unpacked, όμως το menu είχε και… smartwatch, με τον κορεατικό γίγαντα της τεχνολογίας να εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο το προϊοντικό range της εμβληματικής σειράς Galaxy Watch, φτάνοντας αισίως στην 6η version της. H Samsung ουσιαστικά δηλώνει την πίστη της στην αγορά των wearables, λανσάροντας στο καλοκαιρινό Unpacked τα Galaxy Watch6, σε έκδοση Core και Classic (σε variations των 40 και 40mm για το core μοντέλο και σε 43 και 47mm για το Classic μοντέλο).

    Ακολουθώντας την πάγια τακτική των τελευταίων ετών, δεν έχουμε ένα Pro μοντέλο, αλλά μια Classic edition. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Watch6 παίζει δυναμικά στην premium κατηγορία, καθώς διαθέτει υψηλή ποιότητα κατασκευής από ανοξείδωτο ατσάλι και περιστρεφόμενη στεφάνη, αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικό αλουμίνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο editions διαθέτουν IP68-MIL-STDH με αντοχή στις 5ΑΤΜ, ενώ η Samsung προτίμησε να εξοπλίσει τα δύο μοντέλα του Watch6 με AMOLED οθόνες και γυαλί από ζαφείρι για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή.

    Σε σύγκριση με την περσινή έκδοση του δημοφιλούς ρολογιού, αυτό που διαπιστώνει κανείς εύκολα είναι ότι ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας έχει μεγαλώσει κατά 20% την οθόνη, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια για την προβολή περιεχομένου, ενώ επιπλέον έχει μεγαλώσει και η περιστρεφόμενη στεφάνη κατά 15%. Ενδεικτικό είναι ότι το vanilla Watch6 είναι 28% ελαφρύτερο σε σύγκριση με το Watch5 Pro και 40% πιο ελαφρύ από το μεγάλο «αδελφάκι» του, Classic.

    Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα Exynos W930 chipset, ενώ έχει αυξηθεί και η RAM (είναι στα 2GB), με τη μπαταρία να έχει μεγαλύτερη αυτονομία (είναι στα 300mAh και στα 425mAh) – φτάνοντας ακόμη και τις 40 ώρες (ανάλογα βέβαια με τη χρήση). Σε ότι έχει να κάνει με το internal storage, αυτό ανέρχεται στα 16GB αποθηκευτικού χώρου. Το δε λειτουργικό σύστημα που έχει προτιμήσει η Samsung δεν είναι άλλο από το Wear OS, το οποίο όμως φέρει τις ιδιαίτερες πινελιές της κορεατικής εταιρείας.

    Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φετινή έκδοση του Galaxy Watch, δίδεται μεγάλη έμφαση στον personalized χαρακτήρα του ρολογιού, προσφέροντας αρκετά watch faces, αλλά και επιλογή από πολλά και διαφορετικά straps. Το strap που σίγουρα αναμένεται να κλέψει την παράσταση είναι ένα λουράκι από μαλακό ύφασμα, το οποίο είναι ιδανικό για τον ύπνο. Επιπλέον, σύμφωνα με την Samsung ένα από τα ατού του Watch6, δεν είναι άλλο από την εξέλιξη του sleep coach, δηλαδή της εφαρμογής που μετράει την ποιότητα του ύπνου. Με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ ο user του Galaxy Watch μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα για τα στάδια του ύπνου… καταγράφοντας ακόμη και το ροχαλητό, βοηθώντας στην υπνική άπνοια, η οποία ως γνωστόν ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο!

    Όσον αφορά την άθληση, η Samsung έχει εισάγει και ένα fitness coacher, με το ρολόι να πραγματοποιεί αναλυτικές μετρήσεις και ουσιαστικά να λειτουργεί όπως ένας έμπειρος προπονητής στον καρπό σας. το Galaxy Watch 6 διαθέτει δυνατότητα μέτρησης ηλεκτροκαρδιογραφήματος και πίεσης, αλλά και θερμοκρασίας του δέρματος, ενώ τέλος διαθέτει και λειτουργία SOS για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Τέλος, το smartwatch της Samsung διαθέτει μια σειρά από σένσορες και υποστηρίζει 4G, NFC, Bluetooth 5.3 και GPS.

    Αυτή ήταν μια πρώτη ματιά στο Galaxy Watch 6, το νέο premium smartwatch της Samsung και stay tuned γιατί τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και το full hands-on  review του!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles