17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Watch6 Classic hands-on review!

    Οι νέες συσκευές της Samsung βρίσκονται πλέον στην ελληνική αγορά επίσημα και όλα έχουν έρθει στην επιφάνεια! Είχαμε, λοιπόν, στα χέρια μας τόσο τα νέα foldables της εταιρείας (Z Flip5, Z Fold5), όσο και το Galaxy Tab S9 αλλά και το Galaxy Watch6 Classic, το οποίο θα δείτε στη συνέχεια! Πρόκειται για ένα ultra-premium smartwatch με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, τεχνολογία νέας γενιάς σε επίπεδο hardware και software αλλά και timeless σχεδιασμό που ταιριάζει στον καρπό σας, σε κάθε περίσταση! Πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά…

    Ακολουθώντας την πάγια τακτική των τελευταίων ετών, δεν έχουμε ένα Pro μοντέλο, αλλά μια Classic edition. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Watch6 παίζει δυναμικά στην premium κατηγορία, καθώς διαθέτει υψηλή ποιότητα κατασκευής από ανοξείδωτο ατσάλι και περιστρεφόμενη στεφάνη, αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικό αλουμίνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο editions διαθέτουν IP68-MIL-STDH με στεγανότητα στις 5ΑΤΜ (50m), ενώ η Samsung προτίμησε να εξοπλίσει τα δύο μοντέλα του Watch6 με Super AMOLED οθόνες και γυαλί από ζαφείρι για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή. Με διαγώνιο 1,5″ και ανάλυση 480×480 pixels, η οθόνη είναι εξαιρετικά smooth στη χρήση και με την περιστρεφόμενη στεφάνη, η πλοήγηση στα μενού γίνεται παιχνιδάκι.

    Σε σύγκριση με την περσινή έκδοση του δημοφιλούς ρολογιού, αυτό που διαπιστώνει κανείς εύκολα είναι ότι ο κορεατικός γίγαντας της τεχνολογίας έχει μεγαλώσει κατά 20% την οθόνη, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια για την προβολή περιεχομένου, ενώ επιπλέον έχει μεγαλώσει και η περιστρεφόμενη στεφάνη κατά 15%. Ενδεικτικό είναι ότι το vanilla Watch6 είναι 28% ελαφρύτερο σε σύγκριση με το Watch5 Pro και 40% πιο ελαφρύ από το μεγάλο «αδελφάκι» του, Classic. Το πάχος του ρολογιού αγγίζει τα 10,9mm ενώ το βάρος του είναι 59gr για την 47mm έκδοση και 52gr για την 42mm έκδοση.

    Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα Exynos W930 chipset, ενώ έχει αυξηθεί και η RAM (είναι στα 2GB), με τη μπαταρία να έχει μεγαλύτερη αυτονομία (είναι στα 300mAh και στα 425mAh) – φτάνοντας ακόμη και τις 40 ώρες (ανάλογα βέβαια με τη χρήση). Σε ότι έχει να κάνει με το internal storage, αυτό ανέρχεται στα 16GB. Το δε λειτουργικό σύστημα που έχει προτιμήσει η Samsung δεν είναι άλλο από το Wear OS, το οποίο όμως φέρει τις ιδιαίτερες πινελιές της κορεατικής εταιρείας.

    Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φετινή έκδοση του Galaxy Watch, δίδεται μεγάλη έμφαση στον personalized χαρακτήρα του ρολογιού, προσφέροντας αρκετά watch faces, αλλά και επιλογή από πολλά και διαφορετικά straps. Το strap που σίγουρα αναμένεται να κλέψει την παράσταση είναι ένα λουράκι από μαλακό ύφασμα, το οποίο είναι ιδανικό για τον ύπνο. Επιπλέον, σύμφωνα με την Samsung ένα από τα ατού του Watch6, δεν είναι άλλο από την εξέλιξη του sleep coach, δηλαδή της εφαρμογής που μετράει την ποιότητα του ύπνου. Με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ ο user του Galaxy Watch μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα για τα στάδια του ύπνου… καταγράφοντας ακόμη και το ροχαλητό, βοηθώντας στην υπνική άπνοια, η οποία ως γνωστόν ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο!

    Προφανώς ένα σύγχρονο, κορυφαίο smartwatch πρέπει να διαθέτει και δυνατότητα ECG (ηλεκτροκαρδιογραφήματος), ενώ επιπλέον το Watch6 θα μπορεί να μετρήσει και την πίεσή σας, στο μέλλον, μέσω update.

    Όσον αφορά την άθληση, η Samsung έχει εισάγει και ένα fitness coach, με το ρολόι να πραγματοποιεί αναλυτικές μετρήσεις και ουσιαστικά να λειτουργεί όπως ένας έμπειρος προπονητής στον καρπό σας. Tο Galaxy Watch6 διαθέτει δυνατότητα μέτρησης θερμοκρασίας του δέρματος και ελέγχου του κύκλου σας (για τις γυναίκες), ενώ διαθέτει και λειτουργία SOS για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Τέλος, το smartwatch της Samsung διαθέτει μια σειρά από σένσορες και υποστηρίζει 4G, NFC, Bluetooth 5.3 και GPS. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές τους, για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.

    Τι αίσθηση μας άφησε το Galaxy Watch6 Classic; Ενός κορυφαίας ποιότητας ρολογιού που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που θα περιμέναμε, μεγάλη αντοχή αλλά ελκυστική και όχι υπέρογκη σχεδίαση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι οτι δεν ξεφεύγει σε τιμή, καθώς αντικειμενικά, τα 300 ή 400 ευρώ για ένα κορυφαίο smartwatch είναι ένα εύλογο κόστος, πολύ μακριά από τα… τετραψήφια νούμερα όπου βρίσκουμε άλλες επιλογές της αγοράς.

    Το Samsung Galaxy Watch6 Classic, όπως και το “απλό” Galaxy Watch6 είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, σε διαφορα μεγέθη και εκδόσεις, με τις παρακάτω τιμές:

    • Galaxy Watch6 40mm – €319,9 (Graphite, Gold)
    • Galaxy Watch6 44mm – €349,9 (Graphite, Silver)
    • Galaxy Watch6 4G 40mm – €369,9 (Graphite, Gold)
    • Galaxy Watch6 4G 44mm – €399,9 (Graphite, Silver)
    • Galaxy Watch6 Classic 43mm – €419,9 (Black, Silver)
    • Galaxy Watch6 Classic 47mm – €449,9 (Black, Silver)
    • Galaxy Watch6 Classic 4G 43mm – €469,9 (Black, Silver)
    • Galaxy Watch6 Classic 4G 47mm – €499,9 (Black, Silver)
    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles