17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Z Flip3 Hands-On Review: “Το απόλυτα elegant foldable”!

    Η Samsung είναι εμφανές ότι ποντάρει πολλά και “επενδύει” στη νέα γενιά των foldables, καθώς είναι εμφανές από τις κινήσεις της ότι “πιστεύει” πολύ στο συγκεκριμένο form factor. Μετά το Fold3, το οποίο σίγουρα επεκτείνει πολύ περισσότερο την ιδέα του foldable phone (διαβάστε το review μας εδώ) και το οποίο εξακολουθεί να απευθύνεται σε ένα πολύ premium και high-end κοινό, το Flip3 είναι η προσπάθεια της κορεατικής εταιρείας να κερδίσει την προσοχή των πιο απλών Mainstream καταναλωτών, καθώς είναι εμφανές ότι απεύθυνεται σε ένα διαφορετικό target group. Για πάμε όμως να το δούμε και πιο αναλυτικά… 

    Το Flip3, πρακτικά, είναι ένα “clamshell” smartphone. Έχει foldable οθόνη αλλά στον “κάθετο” άξονά του, σε αντίθεση με το Fold3. Ο στόχος της Samsung με το Flip3 ήταν να δημιουργήσει ένα smartphone με “κοινή” εμφάνιση και χρηστικότητα, το οποίο όμως να διπλώνει στα δύο και να μειώνει το μήκος του κατά το ήμισυ, με μια κίνηση!

    Το πάχος του Flip3 όταν είναι διπλωμένο αγγίζει τα 15,9-17,1mm, όμως αντισταθμίζεται από τις σχεδόν “τετράγωνες” διαστάσεις του (86,4 x 72,2 mm) σε μήκος και πλάτος. Χωράει παντού με άνεση, αρκεί το πάχος να μην είναι πρόβλημα. Όταν ξεδιπλώνεται, το πάχος μειώνεται στα 6,9mm αλλά το μήκος αυξάνεται στα 166mm. Αυτό “μεταφράζεται” σε ένα aspect ratio μεγαλύτερο των περισσότερων smartphones, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό (22:9). Έτσι, έχει σχεδόν την ίδια ευκολία (ή δυσκολία, όπως το δει κανείς) κατά την one-handed χρήση, σε σχέση με αρκετά widescreen μοντέλα της αγοράς. Η κατασκευή του είναι από αλουμίνιο με Gorilla Glass Victus να καλύπτει το πίσω μέρος. Το βάρος του, πάντως, είναι σχετικά μικρό, στα 183 γραμμάρια. Τέλος, είναι αδιάβροχο με βάση το πρότυπο IPX8, αλλά δεν προστατεύεται απέναντι στη σκόνη.

    Η Samsung, για να σας βοηθήσει να αποφεύγετε το διαρκές “άνοιξε-κλείσε”, τοποθέτησε μια μικρή, εξωτερική Super AMOLED οθόνη των 1,9″, δίπλα στην κύρια κάμερα. Έχει ανάλυση 260×512 pixels και χρησιμεύει σε πολλά, εκτός του να δείχνει την ώρα, τα notifications, ποιος σας καλεί κ.λπ. Ουσιστικά μπορείτε σε αυτήν να φορτώσετε “widgets”, ώστε να ελέγχετε την αναπαραγωγή μουσικής, να βλέπετε τα “fitness stats” σας, να κάνετε εγγραφή ήχου, αντίστροφη μέτρηση χρόνου, να βλέπετε τον καιρό κ.λπ. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αυξηθεί και ο αριθμός των υποστηριζόμενων widgets. Πρακτικά, δείτε την δευτερεύουσα οθόνη σαν μια παραλληλόγραμμη οθόνη ενός… smartwatch για να αντιληφθείτε τη χρησιμότητά της. Τέλος, να τονίσουμε οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για selfies με την κύρια κάμερα, ώστε να βλέπετε το είδωλό σας σε αυτήν.

    Όσο για την κύρια, foldable οθόνη, έχει διαγώνιο 6,7″, Dynamic AMOLED 2X panel, 120Hz refresh rate, HDR10+ και 1200 nits μέγιστης φωτεινότητας, με ανάλυση 1080×2640 pixels. Το Flip3 έχει μέσα του το Snadragon 888 chipset (αν και θα προτιμούσαμε το SD888+), μαζί με 8GB RAM και 128 ή 256 GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1. Ο συνδυασμός αρκεί για να τρέχει αψεγάδιαστα το Android 11 με το One UI 3.1.1 και δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen mode, κάτι που γίνεται ιδανικά με την οθόνη του Flip3.

    Η κύρια κάμερα είναι διπλή, με αισθητήρες 12+12MP. Ο πρώτος έχει φακό f/1.8, DPPDAF και OIS ενώ ο δεύτερος συνδυάζεται με ultrawide φακό 123 μοιρών. Η κάμερα κάνει λήψη 4K video έως και στα 60 FPS, 1080p έως και στα 240FPS και 720p έως και στα 960FPS., ενώ υποστηρίζεται και λήψη HDR10+ περιεχομένου. Όσο για την selfie κάμερα, είναι 10MP με HDR και δυνατότητα λήψης 4K video στα 30FPS. Μια ωραία δυνατότητα του Flip3 είναι οτι μπορείτε να το ακουμπήσετε στο τραπέζι με ημι-διπλωμένη την οθόνη και να κάνετε μια video κλήση άνετα, χωρίς να το στηρίζετε με το χέρι ή κάπου αλλού.

    Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία, tuned by AKG και δεν υπάρχει audio jack. Από πλευράς συνδεσιμότητας, το Wi-Fi 6, το Bluetooth 5.1 και το NFC είναι ένα “κλικ” κάτω απ’ότι θα περιμέναμε, από μια “ναυαρχίδα”, πρακτικά. Αυτό γίνεται εμφανές σε σύγκριση με το Fold3, για παράδειγμα, που υποστηρίζει Wi-Fi 6e, BT 5.2 και UWB. Όσο για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, βρίσκεται στο πλάι, κάτι αναμενόμενο για foldable συσκευή.

    Τέλος, η μπαταρία είναι σχετικά μικρή, καθώς έπρεπε να “χωράει” στο Flip3 όταν αυτό διπλώνει. Έτσι, έχει χωρητικότητα 3.300mAh και υποστηρίζει 15W φόρτιση, 10W ασύρματη φόρτιση και 4,5W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Το καλό είναι πως η κατανάλωση μειώνεται σε σχέση με μια τυπική Samsung Galaxy συσκευή με μεγάλη οθόνη και AOD, οπότε ας πούμε πως η μπαταρία είναι “ισοδύναμη” με μια των 3.500-3.600mAh περίπου.

    Πρακτικά, το Samsung Galaxy Z Flip3 απευθύνεται περισσότερο στους λάτρεις της αισθητικής και του design, αλλά και όσων αρέσκονται στην λογική του “flip”, με το “πορτάκι” στο κινητό τους. Γι’αυτό άλλωστε και διατίθεται σε 4 όμορφα χρώματα (Phantom Black, Lavender, Green και Cream), τα οποία το καθιστούν ακόμα πιο καλαίσθητο και εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, μια αρκετά καλή κάμερα και ελαφρώς μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης/προβολής σε σχέση με ένα μη-foldable smartphone, αλλά όσοι θέλουν πραγματικά μια μεγάλη, απολαυστική foldable συσκευή καλύτερα να δούν το Fold3. Το Galaxy Z Flip3 κοστίζει €1.099-1.149 στην Ελλάδα (128-256GB).

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles