23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Ζ Fold5: «Πρώτη επαφή με το high-end premium foldable της Samsung»!

    Παραδοσιακά ο αδιαφιλονίκητος “star” του Galaxy Unpacked δεν είναι άλλος από το Fold, το premium high-end smartphone, το οποίο δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι ήταν εκείνο που έβαλε τις βάσεις για την ευρύτερη ανάπτυξη των foldables στον κόσμο της mobile τεχνολογίας. Το Fold5 που μόλις παρουσιάστηκε στο καλοκαιρινό Unpacked είναι εμφανώς βελτιωμένο στα σημεία, σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο, με τον κορεατικό κολοσσό της τεχνολογίας να καθιστά το premium foldable του, ακόμη πιο αποδοτικό, ανθεκτικό και «παραγωγικό», με το stylus φυσικά να παίζει κομβικής σημασίας ρόλο στην εμπειρία που προσφέρει το τελευταίο premium foldable της κορεατικής εταιρείας.

    Η Samsung παρουσίασε το νέο Fold, ως το απόλυτο «productivity» powerhouse, για αυτό και ακολουθώντας τις σχεδιαστικές νόρμες των προηγούμενων μοντέλων της οικογένειας Fold, έχει εξοπλίσει το φετινό μοντέλο με πενάκι αλλά και με την γνωστή μεγάλη επιφάνεια που μπορεί να ασχοληθεί ο power user. Οι πρώτες βελτιώσεις ξεκινούν από τον εξωτερικό σχεδιασμό, καθώς το team της Samsung έκανε το Fold5 ακόμη πιο ελαφρύ, ρίχνοντας το βάρος κατά 10 γραμμάρια σε σύγκριση με το Fold4 (ζυγίζει 253 γραμμάρια), ενώ το πάχος είναι κατά 2.4mm πιο λεπτό (13.4mm σε folded status). Επιπλέον, η Samsung φρόντισε ώστε το νέο μοντέλο να διαθέτει αρκετά πιο φωτεινό display, με το peak brightness του να ανέρχεται στα 1.750 nits (έναντι 1.300 nits που απέδιδε το περσινό μοντέλο).

    Ένα εξαιρετικά σημαντικό upgrade έχει να κάνει με την αναβάθμιση του Flex Mode panel, καθώς το ανεπτυγμένο UI αναμφίβολα κάνει την εμπειρία χρήσης του foldable ακόμη πιο συναρπαστική. Στόχος άλλωστε για τη Samsung είναι το φετινό Fold να αποτελέσει το «επίκεντρο ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά μοναδικές δυνατότητες εργασίας και επικοινωνίας. Φυσικά, από τη στιγμή που το Ζ Fold5 έχει το ρόλο ενός μίνι productivity powerhouse, το οποίο αντικαθιστά πλήρως την ανάγκη για ένα ισχυρό laptop θα πρέπει να στηρίζεται και στο πιο “state-of-the art” chipset που υπάρχει, για αυτό και η ειδική version του Snapdragon 8 Gen 2 (powered by Samsung) είναι overclocked και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει την ισχύ που χρειάζεται το foldable της Samsung για να φέρνει εις πέρας ακόμη και τα πιο απαιτητικά tasks.

    Ωστόσο, η Samsung δεν εστιάζει μόνο στην… εργασία αλλά και στη χαρά, για αυτό και ο Snapdragon 8 Gen 2 που «κατοικεί» στο εσωτερικό του είναι ιδανικός και για να «σηκώσει» τα πιο απαιτητικά mobile games που υπάρχουν. Ενδεικτικό είναι ότι σε σύγκριση με την περσινή version, εν λόγω SoC διαθέτει περισσότερο από 18% ισχύ στη CPU, 32% καλύτερο performance στη GPU και 25% παραπάνω απόδοση στην NPU. Ο δε εξελιγμένος A.I.-bsaed machine learning αλγόριθμος καθιστά ακόμη πιο ευέλικτο το Fold5, χαρίζοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στη διαδικασία του deep learning. Οι δε φανατικοί premium users που λατρεύουν τις υψηλές επιδόσεις στα Mobile games, σίγουρα θα ευχαριστηθούν στο άκουσμα της είδησης που θέλει την κορεατική εταιρεία να έχει επενδύσει σε ένα μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό vapor chamber (κατά 38%), συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότερη ψύξη της συσκευής.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Fold5 έρχεται με main οθόνη στις 7.6 ίντσες, Dynamic AMOLED 2x τεχνολογίας QXGA+ (2176 x 1812 pixels), με πυκνότητα στα pixels που αγγίζει τα 374ppi, με 1-120Hz refresh rate. Η εξωτερική cover screen διαθέτει διαγώνιο στις 6.2 ίντσες, με τεχνολογία Dynamic AMOLED 2x HD+ (2316 x 904 pixels), με πυκνότητα στα pixels που αγγίζει τα 402ppi. Σε ότι έχει να κάνει με το camera setup, η Samsung επέλεξε τη λύση ενός triple camera setup, με Ultra Wide φακό στα 12MP (f 2.2/ FOV 123 μοίρες και 1.12μμ, Wide main camera sensor στα 50MP (Dual Pixel AF, FOV 85 μοίρες), αλλά και τηλεφακό 10MP OIS f2.4 με PDAF και 3x Optical Zoom. Επιπλέον, το νέο foldable της Samsung διαθέτει εμπρόσθια κάμερα στα 10MP, αλλά και Under Display Camera στα 4MP.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Snapdragon 8 Gen 2 chipset, συνδυάζεται με RAM στα 12GB LPDDR5X, ενώ στο storage υπάρχουν τρεις επιλογές στα 256/512GB και 1TB για τους πιο… απαιτητικούς. Τέλος, σε ότι αφορά την μπαταρία του δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο, καθώς το νέο foldable της Samsung διαθέτει αυτονομία στα 4.400mAh, με υποστήριξη Super Fast Charging τεχνολογίας και Fast Wireless Charging 2.0, όπως επίσης και Wireless Powershare support.

    Χωρίς αμφιβολία, κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η Samsung δημιούργησε ένα ακόμη foldable, το οποίο σχεδιάστηκε για να πρωταγωνιστεί.

    Αυτή ήταν η πρώτη μας επαφή με το Galaxy Ζ Fold5 και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας έχουμε έτοιμο και το αναλυτικό και full λεπτομερές hands-on review της συσκευής!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles