20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Samsung και LG στρέφονται στο…ζαφείρι!

    Μετά την Apple, ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν δύο από τους μεγάλους ανταγωνιστές της, η Samsung και η LG, όσον αφορά τα κρύσταλλα που καλύπτουν τις οθόνες των κινητών τους.

    Το εξωτικό υλικό, περί ου ο λόγος, είναι το ζαφείρι, το οποίο υποτίθεται πως θα προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στα κρύσταλλα των οθονών, σε χτυπήματα και γρατζουνιές, σε σχέση με τα υπάρχοντα προστατευτικά. Βέβαια, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε ακόμη, απλώς γνωρίζουμε πως οι δύο εταιρείες έχουν ζητήσει δείγματα από κατασκευαστές κρυστάλλων από ζαφείρι, έτσι απλώς υποθέτουμε πως κάποια στιγμή ίσως τα δούμε σε high-end μοντέλα τους.

    Shattered-iPhone-Screens

    Το πρόβλημα είναι πως το ζαφείρι θα αυξήσει το κόστος του κρυστάλλου και της εκάστοτε συσκευής συνολικά, κόστος που βέβαια πρέπει να μετακυλισθεί στον αγοραστή ή να απορροφηθεί κάπου στη διαδρομή. Samsung και LG είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο πέρυσι, ταυτόχρονα με την Apple, αλλά εν τέλει το αυξημένο κόστος ήταν αποτρεπτικό. Τώρα φαίνεται πως αλλάζουν γνώμη, καθώς δε θέλουν να υπερτερεί το iPhone σε κανένα τομέα σε σχέση με τις “ναυαρχίδες” τους.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles