18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Snapdragon 8cx chipset από την Qualcomm για Windows 10 συσκευές

    Η παρουσίαση του νέου κορυφαίου chipset Snapdragon 855 ήταν σίγουρα το νέο της εβδομάδaς από την Qualcomm, αλλά δεν ήταν και το μόνο.

    Snapdragon 8cx

    Στο Snapdragon Summit στη Χαβάη, η εταιρεία παρουσίασε και το νέο της chipset για Windows 10 συσκευές, το Snapdragon 8cx (Compute-Xtreme). Ουσιαστικά πρόκειται για το διάδοχο του Snapdragon 850, αλλά με μια σημαντική διαφορά: Είναι ένα chipset σχεδιασμένο από την αρχή για Windows 10 PCs και όχι ένα τροποποιημένο mobile chipset.

    Κατασκευάζεται στα 7nm και θα αρχίσουμε να το βλέπουμε σε low-end υπολογιστές με Windows 10 από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα. Σύμφωνα με την Qualcomm, θα προσφέρει διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με το SD850 και θα ανταγωνίζεται άμεσα έναν Intel Core i5 U-series επεξεργαστή. Θα ενσωματώνει την Adreno 680 GPU που θα μπορεί να “σηκώσει” αναπαραγωγή 4K HDR video στα 120fps, ενώ οι πυρήνες του επεξεργαστή θα είναι Kryo 495 και θα διαθέτει επίσης το X24 Cat.20 LTE modem για ταχύτητες έως 2Gpbs (download) και 316Mbps (upload).

    Snapdragon 8cx2

    Θα υποστηρίζει PCI-E 3ης γενιάς περιφερειακά και USB 3.1 2ης γενιάς, αλλά και NVMe SSDs για αποθηκευτικό χώρο. Επίσης θα διαθέτει τον Hexagon 685 DSP για βελτιωμένη υποστήριξη φωνητικών εντολών και voice assistants γενικότερα (Cortana, Alexa), αλλά και μια AI engine 4ης γενιάς. Το Bluetooth 5.0 είναι στο “βασικό εξοπλισμό” του, όπως και το Quick Charge 4+ και η Qualcomm υπόσχεται αυτονομία πολλών ημερών για τις συσκευές που θα έχουν αυτό το chipset.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles