20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Sonos Move 2 Review: «Do the right… move»!

    Το brand της Sonos είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πνεύμα της συνεχούς βελτίωσης των audio προϊόντων της. Όπως άλλωστε έχουμε διαπιστώσει κάνοντας review στα προϊόντα της, δεν υπάρχει περίπτωση η αμερικανική εταιρεία να ρίξει στην αγορά την «συνέχεια» ενός μοντέλου της που να μην ξεπερνάει σε δυνατότητες τον προκάτοχο του. Για αυτό και από τη στιγμή που πιάσαμε στα χέρια μας για δοκιμή το Sonos Move 2 (τον διάδοχο του σούπερ πετυχημένου Move, με το οποίο γαλουχήθηκαν γενιές fans του ποιοτικού ήχου), είμασταν μάλλον υποψιασμένοι για αυτό που θα αντικρίζαμε.

    Design that… moves you!

    To προσεγμένο design αν μη τι άλλο ανήκει στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Sonos, καθώς όλα τα προϊόντα της αν μη τι άλλο διακρίνονται για τον stylish σχεδιασμό που μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε χώρο. Εκ πρώτης όψεως, το Sonos Move 2 είναι σε σχεδιαστικό επίπεδο ίδιο με τον πρόγονο του. Παρόλα αυτά, ακολουθώντας μια λογική παρόμοια με τα Era (που είχαμε δει πρόσφατα), το Move 2 διαθέτει μια ανανεωμένη touch sensitive περιοχή στο επάνω τμήμα του όπου εκεί φιλοξενούνται όλα τα πλήκτρα ελέγχου (play, pause και skip). Παρατηρώντας την σχεδιαστική γλώσσα που έχει χρησιμοποιηθεί η αλήθεια είναι ότι το Move 2 δύσκολα περνάει σαν ένα portable ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε outdoor… καταστάσεις.

    Και παρόλο που το Move 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα απερίσπαστο τμήμα του εσωτερικού σας ντεκόρ, όμως στον πυρήνα του πρόκειται για ένα φορητό ηχείο που καλύπτει εύκολα τις outdoor ανησυχίες του χρήστη… από μια χαλαρή εξόρμηση για πικ-νικ μέχρι σε ένα party στην παραλία. Αυτή άλλωστε η διττή φύση του είναι που το καθιστά και τόσο μοναδικό. Με το βάρος του να ανέρχεται περίπου στα 3 κιλά και με το πίσω τμήμα του να λειτουργεί και ως «λαβή», ένα από τα μεγάλα ατού του Move 2 είναι ότι μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα παντού! Για αυτό το λόγο, το Move 2 είναι πιστοποιημένο με το πρότυπο IP56, πράγμα που σημαίνει ότι δύναται να αντέξει σε πτώσεις, χτυπήματα, υγρασία, βροχή (σταγόνες), λάσπη και σκόνη, αλλά και από την υπεριώδη UV ακτινοβολία και τις υψηλές θερμοκρασίες.  Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να το δοκιμάσετε κάτω από ακραίες συνθήκες και να το ταλαιπωρήσετε λόγω των εξαιρετικά ντε, ωστόσο η Sonos εγγυάται ότι το στιβαρό «σκαρί» του νέου Move, είναι τόσο ανθεκτικό που μπορεί να επιβιώσει και να βγει αλώβητο από δυσάρεστες «εκπλήξεις» και από κάθε… «κακοτοπιά». Η δε επιλογή του True Play βοηθάει στη προσαρμογή του ηχείου σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

    Σε αυτό το σημείο (και μιας και ασχολούμαστε με το… exterior του ηχείου), αξίζει να σημειώσουμε ότι η κατασκευή του έχει βασιστεί σε άκρως eco-friendly υλικά. Ενδεικτικό είναι ότι η Sonos ενσωμάτωσε ανακυκλωμένα πλαστικά στην κατασκευή, αλλά και αφαιρούμενη και με δυνατότητα αντικατάστασης μπαταρία, η οποία με αυτό τον τρόπο παρατείνει την διάρκεια ζωής του Move 2. Εξυπακούεται ότι ανάλογη «φιλική προς το περιβάλλον» φιλοσοφία έχουμε και στο packaging.

    Κλείνοντας την αναφορά μας στο κομμάτι του σχεδιασμού, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Move 2 είναι ότι στέκεται σε μια κυκλική βάση, η οποία λειτουργεί και ως wireless charger, ενώ στο πίσω τμήμα του ηχείου υπάρχει και μια εξαιρετικά πρακτική και χρήσιμη USB Type-C port που σας επιτρέπει να φορτίζετε το τηλέφωνο ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

    Moving audio vibes!

    To Sonos Move 2 δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει την ξεχωριστή ηχητική «κληρονομιά», τόσο του πρώτο ηχείου της σειράς, όσο και των υπολοίπων ηχείων που φέρουν το Sonos brand. To νέο Move βασίζεται σε μια νέα dual-tweeter ακουστική αρχιτεκτονική, η οποία ουσιαστικά επιτρέπει για ακόμη μεγαλύτερο εύρος στον ήχο. Δοκιμάζοντας την απόδοση του σε αρκετά πλούσια και δυναμικά μουσικά κομμάτια, ένα από κύρια χαρακτηριστικά του Move 2 είναι το απίστευτο βάθος και η εντυπωσιακή καθαρότητα. Ξεπερνώντας τον προκάτοχό του σε επίπεδο λεπτομέρειας, δεν σας κρύβουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο που διαχωρίζονται οι διάφορες συχνότητες, με τον ήχο να ξεδιπλώνεται αρμονικά και να αναλύεται με ιδανικό τρόπο. Το δε μπάσο είναι αρκετά «σφιχτό» και συγχρόνως πιο καθαρό σε σχέση με το πρώτο Move. H ακρίβεια, η λεπτομέρεια και η δυναμική ισχύς του μπάσου, απλώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει την τεράστια φήμη και την αξιοπιστία της Sonos στα high-definition και premium portable speakers. Αν μη τι άλλο η επιλογή ενός stereo sound setup και ενός πανίσχυρου woofer, καθιστούν το Move 2 την απόλυτη επιλογή για τον χρήστη που θέλει να επενδύσει στη λεπτομέρεια.

    Όπως συμβαίνει και με το… «μικρότερο» του ξαδελφάκι, το Roam, το Move 2 είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί τόσο σε Wi-Fi όσο και σε Bluetooth περιβάλλον. Στη μεν πρώτη περίπτωση, το Move 2 μπορεί να μετατραπεί ως ένα τμήμα του ευρύτερου multi-room οικοσυστήματος της Sonos σε ένα σπίτι (μέσω του Sonos app ως είθισται μπορείτε να διαχειρίζεστε πλήρως το audio setup σας, όπως κρίνετε εσείς ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας), ενώ η σύζευξη με Bluetooth αφορά σε χρήση σε εξωτερικό περιβάλλον. Το θετικό είναι ότι η μετάβαση από το Wi-Fi σε Bluetooth γίνεται πανεύκολα και με on-the-fly τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε από την αρχή σε νέες ζεύξεις ή σε άλλου τύπου περίπλοκες ρυθμίσεις. Οι δε χρήστες των Apple συσκευών μπορούν να βασιστούν για μια ακόμη φορά στο Air-Play 2, ενώ αξίζει να προσθέσουμε ότι και εδώ υποστηρίζονται φωνητικές εντολές μέσω Amazon Alexa και Sonos Voice Control. Οι δε πιο παραδοσιακοί μπορούν φυσικά να χρησιμοποιήσουν την διαθέσιμη Line-In port, συνδέοντας το Sonos Move 2 σε κάποιο πικάπ, PC ή σε οποιαδήποτε άλλη πηγή ήχου που υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρότυπο ήχου.

    Σε γενικές γραμμές, τόσο ο ήχος όσο και η συνδεσιμότητα φανερώνουν ότι έχουν γίνει σημαντικά άλματα προόδου σε σχέση με το πρώτο μοντέλο, με τα updated στοιχεία να κυριαρχούν τόσο στην εμπειρία, όσο και στην συνολική απόδοση. Μάλιστα, ο ίδιο ακριβώς  διαπιστώσαμε και με την αυτονομία του ηχείου, καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους της Sonos το Move 2 μπορεί να αντέξει ακόμη και 24 ώρες χωρίς φόρτιση (με μια μέτρια ένταση). Αν μη τι άλλο, αυτή πρόκειται για μια τεράστια αναβάθμιση σε σύγκριση με το πρώτο Move, το οποίο παρείχε κοντά στις 11 ώρες αυτονομίας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έρχεται με αφαιρούμενη μπαταρία, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί, με το πρώτο μοντέλο να διαθέτει διάρκεια ζωής που άγγιζε τα τρία χρόνια και τον απόγονο του να προσφέρει αντίστοιχους χρόνους.

     Baby make your… move!

    Αναμφίβολα, η Sonos για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει όλους εκείνους του λόγους που την καθιστούν μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στο είδος της. Εάν βέβαια αναζητάτε σούπερ portable χαρακτήρα, το Roam είναι νομίζουμε πολύ καλύτερο. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα ηχείο που να συνενώνει την φορητότητα με την ηχητική υπεροχή της σειράς Era, τότε το Move 2 είναι πραγματικά «μονόδρομος». Μια εντυπωσιακή all-around και «παντός καιρού» premium πρόταση που είναι αναβαθμισμένη (τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά) σε σύγκριση με το Move 1, η οποία αξίζει και το παραμικρό ευρώ που θα δαπανήσετε για αυτό.

    Το Sonos Move 2 στοιχίζει 499 ευρώ και διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα

    Επίσημος διανομέας των προϊόντων της Sonos είναι η ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles