17 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    H Sony πουλάει 12 εκατ. Xperia το Γ’ τρίμηνο του 2014 και η ανάκαμψη φαίνεται στον ορίζοντα…

    Πριν από λίγες ήμερες είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση της Sony να πραγματοποιήσει περικοπές στις θέσεις εργασίας του mobile division, σε μία προσπάθεια να ανακόψει την πτωτική πορεία των εσόδων της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας, ήδη μία τα πρώτα θετικά σημάδια φαίνονται στον ορίζοντα.  Sony-Xperia-Devices

    Συγκεκριμένα, η Sony κατάφερε να πουλήσει μέσα στο Γ’ τρίμηνο του 2014, 12 εκατομμύρια συσκευές Xperia, κάτι που μεταφράζεται σε 80 εκατομμύρια δολάρια λειτουργικά κέρδη. Ο αριθμός των πωληθέντων Xperia χαρίζει μία νότα αισιοδοξίας στη Sony, καθώς σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι υπήρξε μία αύξηση της τάξεως των 3.2 εκατομμυρίων συσκευών (8.8 εκατ. Xperia). Επιπλέον, βελτίωση σημειώθηκε σε σχέση και με το προηγούμενο τρίμηνο, όπου η Sony πούλησε 9.9 εκατομμύρια smartphone και tablets της οικογένειας Xperia. Είναι εμφανές ότι τα Xperia Z3 και Z3 Compact βρίσκουν έρεισμα στην αγορά, καθώς η γνωστή εταιρεία έχει καταφέρει να τα διαφοροποιήσει έναντι του ανταγωνισμού. Παρά τις πρώτες θετικές ενδείξεις ανάκαμψης, η Sony υπολογίζεται ότι στο τέλος του οικονομικού έτους θα μετράει και πάλι απώλειες, οι οποίες αναμένεται να αγγίξουν τα 1.45 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία στηρίζεται περισσότερο στις τεράστιες πωλήσεις του PlayStation 4, αλλά και των φωτογραφικών προϊόντων της, κυρίως με την πώληση των ποιοτικών αισθητήρων κάμερας που διαθέτει σε δεκάδες κατασκευαστές smartphones.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles