17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Spotify: Μεταμορφώνεται σε… YouTube προσθέτοντας video clips στην εφαρμογή

    Πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό φέρεται να εργάζεται το Spotify. Η δημοφιλής υπηρεσία music streaming θα επιτρέπει προσεχώς στους χρήστες να βλέπουν full-length music videos στην εφαρμογή.

    Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, το Spotify σκέφτεται να προσθέσει μουσικά βίντεο στην εφαρμογή του, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκινήσει ακόμα οι δοκιμές για τη νέα λειτουργία. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει στόχο η υπηρεσία να ξεχωρίσει έναντι ανταγωνιστών, όπως το YouTube ή το TikTok. Αυτή τη στιγμή, το Spotify αναζητά συνεργάτες που θα το βοηθήσουν να εντάξει τα video clips στην υπηρεσία. Εάν η φήμη επιβεβαιωθεί, θα υπάρξει μια πλήρης στροφή με επίκεντρο το video content.

    Το Spotify προσπαθεί να συμβαδίσει με άλλους «παίκτες» στην αγορά, προσθέτοντας χαρακτηριστικά που αποδείχθηκαν πολύ δημοφιλή στους χρήστες ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Η εταιρεία λάνσαρε τα “clips” στις αρχές του έτους, μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία να δημοσιεύουν videos μικρότερα από 30 δευτερόλεπτα για να διατηρούν επαφή με τους θαυμαστές τους. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στα podcasts τους προηγούμενους μήνες, πλέον στρέφει την προσοχή της στα videos, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ένα διαφορετικό κοινό. Αν θα πετύχει ή όχι, εξαρτάται από τη γενικότερη προσέγγιση και την αντίδραση των συνεργατών στην επιχειρηματική πρόταση του Spotify.

    Τα video clips ίσως να μη φέρουν πολλούς νέους πελάτες στην πλατφόρμα. Θα μπορούσαν όμως να πείσουν τους υπάρχοντες χρήστες να μην μεταβούν σε ανταγωνιστικές music streaming υπηρεσίες λόγω έλλειψης νέων δυνατοτήτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλλαγές στη Deadalic μετά την “πανωλεθρία” του The Lord of the Rings: Gollum – Ακυρώθηκε το 2ο παιχνίδι

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles